ZOEKEN NAAR DUURZAME ALTERNATIEVEN

Wethouder Boxtel maand op 'autodieet'

Een maand lang je auto laten staan. Wethouder Peter van de Wiel en tien collega's van de gemeente Boxtel zijn gisteren gestart met 'Low Car Diet' 2014. Doel van het initiatief is mensen bewust maken dat de dagelijks reis van A naar B goedkoper, meer ontspannen, schoner en gezonder kan.

1.100 mensen van 100 organisaties in Nederland doen mee aan de actie, die 'een speeddate om vormen van duurzamer vervoer uit te proberen' wordt genoemd. Deelnemers ontvangen een speciale mobiliteitskaart die een maand lang gratis toegang geeft tot andere vervoersvormen, zoals de trein, tram, OV-fiets of deelauto.

Ook wordt het aantal duurzame kilometers per organisatie en per deelnemer bijgehouden. Op 10 oktober, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, worden de prijswinnaars bekend gemaakt die relatief de meeste duurzame kilometers hebben afgelegd.

Peter van de Wiel is groot voorstander van de actie. ,,Ik kan natuurlijk niet garanderen dat ik een maand lang geen auto zal gebruiken. Er kan altijd een spoedgeval tussenkomen. Maar ik heb wel de intentie om de actie te volbrengen. Er zijn volop alternatieven voor de auto. Door deze actie zie je dat je met kleine aanpassingen in je dagelijks leven het verschil kunt maken."


Liempde

Dansen in De Punder

In gasterij De Punder aan de Dorpsstraat wordt zaterdag 13 september vanaf 20.00 uur een dansavond gehouden, waar de deejay muziek van vroeger en nu draait. Veel dansstijlen passeren de revue. De toegang kost 2,50 euro inclusief hapjes. De zaal is vanaf 19.00 uur geopend.