WISSELEND RESULTAAT VOOR BOXTELAREN

Librespelers 't Ivoor struikelen
bij Het Wapen van Liempde

BILJART

De biljarters van 't Ivoor uit Boxtel, inmiddels voorzien van een eigen accommodatie aan de Voetboog, hebben in de librecompetitie met 30-19 verloren van 't Wapen van Liempde. Het tweede team van de Boxtelse biljartvereniging speelde gelijk, terwijl 't Ivoor 3 nipt met de winst naar huis ging. Ook in de libre- en de dagcompetitie werden biljartwedstrijden gespeeld.

Don van der Wiel, Theo Verhagen en Chris Fasseur moesten alle drie hun meerdere erkennen in de spelers uit Liempde. Van der Wiel speelde tegen een ontketende Piet Leermakers die een moyenne op de tafel legde van 22,50. Hij noteerde een behoorlijk moyenne van 8,91 maar was kansloos.

Fasseur had zijn dag niet en moest genoegen nemen met vijf punten en een moyenne van 2,40. Verhagen verkeek zich op Peter van Lierop. Met een moyenne van 5,50 scoorde hij acht punten. Waar 't Ivoor vorige week nog de maximale score boekte door met 30-18 te winnen van 't Wapen van Eerschot was het resultaat deze week in Liempde een tegenvaller.

LIBRECOMPETITIE

In de librecompetitie werden nog twee wedstrijden gespeeld. 't Ivoor 2 speelde met 27-27 gelijk tegen Asperia-AquaRest. Henk van Boxmeer en Leo Huibers behaalden elk tien punten. Toon Bevers moest genoegen nemen met zeven. Hij had het moeilijk deze avond en speelde een moyenne van 1,66. Van Boxmeer kwam tot een moyenne van 1,93, Huibers boekte een score van 1,65. 't Ivoor 2 bezet momenteel de tweede plaats.

Een krappe zege was er voor de biljarters van 't Ivoor 3, dat met 27-26 won bij BV Den Hoek. Twee van de drie partijen eindigden in het voordeel van de Boxtelaren. Theo van Dongen en Gerard de Beer zegevierden, Jan Meeuwis ging onderuit. Van Dongen scoorde tien punten met een moyenne van 2,41, De Beer behaalde eveneens tien punten (2,33). Meeuwis bleef steken op zeven punten (1,33). Ook 't Ivoor 3 bezet de tweede plaats op de ranglijst.

DAGCOMPETITIE

In de dagcompetitie was het eerste team van 't Ivoor vrij. Triangel 2 nipt van 't Ivoor 2: 36-35. Frans Klein, die een dubbelpartij moest spelen, won eenmaal. Jan Meeuwis en Ad Habraken verloren hun duels, ondanks een score van negen punten.

De driebanders van 't Ivoor verloren van De Hazelaar met 28-24. Leo van Westenlaken trof een ontketende tegenstander die slechts 21 beurten nodig had voor evenveel caramboles, terwijl de speler van 't Ivoor genoegen moest nemen met vijftien caramboles (moyenne 0,714). Theo Verhagen won met een moyenne van 0,482. Louis van der Meijden was niet geheel kansloos, maar kon het karwei niet afmaken en verloor (moyenne 0,592).