Buurtvereniging Oranjestraat organiseerde zondag de jaarlijkse straatspeeldag en zorgde voor nieuwe attracties.
Buurtvereniging Oranjestraat organiseerde zondag de jaarlijkse straatspeeldag en zorgde voor nieuwe attracties. Foto: Annelieke van der Linden

Jeugd vermaakt zich op jaarlijkse straatspeeldag

,,Als je in de straat woont, dan ben je erbij", zei Tugce Sulgel (10). Ze woont zelf in de Frederik Jan Ottostraat in de wijk Selissenwal. Maar ook mensen uit andere straten en zelfs van buiten Boxtel kwamen zondag naar de wijk Selissenwal om te genieten van de straatspeeldag die buurtvereniging Oranjestraat jaarlijks organiseert.

Burgemeester Mark Buijs opende de straatspeeldag. Hij noemde de wijk Selissen 'een klein dorp in Boxtel'. ,,Voor dag en dauw zijn vrijwilligers opgestaan om het evenement tot een succes te maken. De omgang tussen de wijkbewoners is een voorbeeld voor de rest van Boxtel. Ook is het erg belangrijk voor de jeugd om buiten te spelen." Vervolgens werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de ramp met de MH17. Kinderen lieten samen met Clown Cees witte ballonnen op ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

TIJDJE DOOR

Voor de jeugd duurde de officiële opening net te lang. Zij renden na de minuut stilte al snel naar de verschillende attracties die in de Keizerstraat en de Frederik Jan Ottostraat stonden opgesteld. De organisatie had dit jaar gezorgd voor nieuwe speeltoestellen. Zo konden de kinderen ritjes maken in de zweefmolen, zich uitleven op verschillende spectaculaire springkussens, rodeo rijden en springen op trampolines. Clown Cees, al vijftien jaar van de partij tijdens de straatspeeldag, verzorgde een dansshow en een goochelact voor de jeugd. Op het podium dat tussen de Keizerstraat en de Frederik Jan Ottostraat stond, traden verschillende artiesten op. Bezoekers konden genieten van de muziek, een hapje en een drankje.

Sinds 1998 organiseert buurtvereniging Oranjestraat jaarlijks de straatspeeldag. ,,We organiseren veel meer activiteiten, zoals een bezoek van Sinterklaas en tijdens Pasen mogen de kinderen eieren zoeken. De straatspeeldag is gestart als een klein evenement, maar is steeds verder gegroeid. En dit jaar hebben we ook nog eens nieuwe attracties", glunderde voorzitter Jo van Son van de buurtvereniging. ,,Met dit evenement gaan we nog wel een tijdje door…"