Nina (rechts) en Maud beleefden deze week spannende momenten in het Dommeldal. De kudde Schotse hooglanders kwam een kijkje nemen bij hun boomhut zodat ze er niet meer uit durfden te klimmen. (Foto: Marc Cleutjens).
Nina (rechts) en Maud beleefden deze week spannende momenten in het Dommeldal. De kudde Schotse hooglanders kwam een kijkje nemen bij hun boomhut zodat ze er niet meer uit durfden te klimmen. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

Spannende momenten in het Dommeldal...

Ze gaan graag nog elke dag een kijkje nemen bij de Dommel. Maar onder het prikkeldraad kruipen en in een boomhut gaan zitten in een wei met Schotse hooglanders? Nee, dan doen ze nooit meer! Nina en Maud beleefden deze week spannende momenten in het Dommeldal, waar ze verrast werden door een kudde hooglanders die verjaagd moest worden door de brandweer.
,,We spelen vaak samen buiten, in de speeltuin maar ook verder van huis. Bij de Dommel is het heel mooi en kun je fijn in bomen klimmen", vertelt Nina, die met vriendinnetje Maud op De Vorsenpoel zit. Maandagmiddag besloten ze richting het thuishonk van kanoclub De Pagaai te gaan en in een boomhut te klimmen. Een uitdagende tocht, zeker toen bleek dat aan de overkant van de Dommel een hele kudde koeien kwam aanlopen. Het bleek dat die koeien een kijkje kwamen nemen bij de gasten die Nina en Maud bij de boomhut hadden gekregen.

,,Toen we naar beneden keken, zagen we de hooglanders rond onze boomhut staan, met twee kleintjes", lacht Maud. ,,In het begin was dat best leuk, maar toen ze maar bleven staan, werd het eng." Nina's moeder Inez raakte intussen ongerust omdat ze veel later thuis kwamen.

ZOEKTOCHT

Eén telefoontje naar Nina maakte duidelijk dat de meiden angstig in de boomhut zaten. Een zoektocht in het Dommeldal volgde, uiteindelijk belde Inez de politie, die daarop de brandweer inschakelde. ,,We moesten in de boom blijven zitten omdat vooral stieren gevaarlijk kunnen zijn", zegt Nina. ,,Pas toen de brandweerman met een busje kwam, liepen de hooglanders weg." Daags na hun avontuur vertelden Nina en Maud erover in de klas. ,,Niet alle kinderen geloofden het. Maar als ze straks de krant lezen, is dat vast anders!"