Afbeelding

PIET LANGERWERF REIKT PRIJS WK-SPEL BRABANTS CENTRUM UIT

250 euro voor turnvereniging Tabitta

Brabants Centrum, hét dagblad op donderdag, bestaat in 2014 zeventig jaar. Om stil te staan bij dit bijzondere jubileum, organiseerde de krant een pool tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Brabants Centrum draagt ook de verenigingen in haar verspreidingsgebied een warm hart toe, waardoor de winnaars van het WK-spel de helft van hun prijzengeld doneren aan een vereniging naar keuze. Piet Langerwerf koos voor turnvereniging Tabitta en reikte dinsdagavond zijn cheque uit.

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Voor Piet was het meteen duidelijk: als hij een prijs zou winnen bij het WK-spel van Brabants Centrum, ging de helft naar Tabitta. ,,Mijn vrouw Hammy is bestuurslid bij Tabitta en mijn dochter Lotte turnt bij de vereniging. Ik wist dat Tabitta het geld goed kon gebruiken." Bestuurslid Helmie van Hal en hoofdtrainster Ingrid de Cort zijn blij met de bijdrage. ,,Er staat nog een aantal dingen op het verlanglijstje, zoals nieuwe turntoestellen", vertelt het duo.

Tabitta telt bijna 300 leden, bestaande uit een peutergroep, turners op allerlei niveaus en vijf ouderengroepen die wekelijks sportief bezig zijn in de hal aan de Europalaan. Opvallend is dat zestien meisjes van de vereniging op het hoogste niveau turnen. De Cort: ,,Vanwege dit niveau komen ook turnsters uit Oisterwijk, Zaltbommel en Best naar Boxtel."

NIEUWE TURNHAL

Een grote wens van de vereniging blijft een eigen turnhal. Nu wordt de zaal aan de Europalaan gedeeld met anderen. ,,Dat houdt in dat we dagelijks alle toestellen op- en afbouwen", legt De Cort van Tabitta uit. ,,Ook wordt de hal te klein. Hierdoor houdt het voor de turnsters op het hoogste niveau op bij Tabitta als ze twaalf jaar oud zijn. We kunnen wel het op één na hoogste niveau aanbieden", vertelt De Cort. ,,Ook moeten we voor sommige groepen bijna een ledenstop invoeren vanwege de beperkte capaciteit", voegt Van Hal toe.

Vanaf volgende week is Tabitta ook in Liempde te vinden. In de gymzaal van basisschool De Oversteek worden turnlessen verzorgd voor kinderen van zes tot en met acht jaar oud. ,,Daarna zouden ze dan bij Tabitta kunnen instromen", zegt Van Hal.

De club viert volgend jaar het gouden jubileum en staat daar in 2015 uitgebreid bij stil. ,,Maar wat we precies gaan doen, is nog een verrassing...", aldus De Cort en Van Hal.

De vereniging is momenteel op zoek naar een nieuwe voorzitter. Kijk voor meer informatie op www.tabitta.nl.

• OP DE FOTO: Een groepje turnsters was dinsdag blij verrast met de cheque van 250 euro. Achter v.l.n.r.: prijswinnaar Piet Langerwerf, bestuurslid Helmie van Hal van Tabitta en directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum.