Ook het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie trakteerde het publiek tijdens het jaarlijkse Kasteelconcert op fraaie melodieën. De zonovergoten middag stond onder meer in het teken van het afscheid van dirigent Sander Teepen. (Foto: Peter de Koning).
Ook het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie trakteerde het publiek tijdens het jaarlijkse Kasteelconcert op fraaie melodieën. De zonovergoten middag stond onder meer in het teken van het afscheid van dirigent Sander Teepen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

GILDENBONDSHARMONIE NEEMT AFSCHEID VAN DIRIGENT SANDER TEEPEN

Kasteelconcert op zonnige binnenplaats Stapelen

De binnenplaats van kasteel Stapelen was zondagmiddag het decor van het jaarlijkse Kasteelconcert van de Gildenbondsharmonie. het concert staat seevast op het programma op de eerste zondag van september en markeert de opening van het nieuwe muziekseizoen. De zon scheen volop en dus was het druk op de keien en rond het labyrint op de sfeervolle binnenplaats.

De publieke belangstelling was dit jaar, mede door het fraaie nazomerweer, opvallend groot. Het was al gezellig druk toen het blaasbandje onder leiding van Anneloes Hobé het Kasteelconcert opende met een paar vlot gespeelde liedjes. Niet alleen is het bandje gegroeid ten opzichte van vorig seizoen, ook worden de gespeelde stukjes er zeker niet makkelijker op. De jeugd kreeg na de uitvoering een welverdiend en luid applaus.

De leerlingen van de Gildenbondsharmonie speelden onder leiding van hun nieuwe dirigent Britt van den Dungen onder meer een selectie uit 'Aladdin'. Zij namen vast een voorproefje op het afscheid van dirigent Sander Teepen door hem, refererend aan het succesvolle Eftelingconcert van vorig jaar, nar Pardoes op een vliegend tapijt aan te bieden en hem ook nog een muziekstuk te laten dirigeren. Een gebaar dat bij muzikanten én publiek in de smaak viel.

ORKESTPRIJS

Nadat was vermeld dat dirigent Teepen vorige week in Roemenië een prestigieuze orkestprijs had gewonnen, bezetten de muzikanten van het harmonieorkest de klapstoeltjes op de binnenplaats. Als ouverture klonk een fraaie Portugese mars, alsmede de speelse 'Barndance and Cowboy Hymn' onder leiding van dirigent Paul van Gils. Die gaat het orkest dirigeren tot aan het promconcert dat zaterdag 22 november in de Tijberzaal van het Baanderherencollege wordt verzorgd.

Nadat Teepen de ouverture 'Die Schöne Galathee' had gedirigeerd, werd hij in de bloemetjes gezet en uitgebreid bedankt voor de bijna tien jaar die hij werkzaam was bij de Gildenbondsharmonie in Boxtel. Daarna nam hij met een majestueuze vertolking van de laatste twee delen uit de 'Manhattan Symfonie' van Serge Lancen afscheid van de harmonie die hem, zoals hij geroerd aangaf, erg na aan het hart ligt en waar hij zoveel mooie muziek mee heeft gemaakt.

De Big Band Boxtel zette een swingende punt achter de mooie en vooral zonovergoten muziekmiddag bij kasteel Stapelen. Met een stuwend combo achter zich lieten de blazers zowel bekende hits als eigen werk van dirigent Mari van Gils voorbij komen. Ook de bloemen voor zangeressen Maria van Gils en Donna Hobbelen, die soleerden in 'Summertime' en 'I Want a Hero' waren meer dan verdiend.

Esch

Kofferbakverkoop

Carnavalsvereniging 't Bacchuskorps houdt zondag 14 september tussen 09.00 tot 15.00 uur een grote kofferbakverkoop aan de Haarenseweg ter hoogte van huisnummer 32 in Esch. De toegangsprijs is twee euro per persoon. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang.