SOFTBALSTERS TREFZEKER IN ETTEN-LEUR

Rode lantaarn voor
honkballers Ducks

De honkballers van Ducks hebben zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen Parkstad/Cheetahs in Heerlen verloren. Met dat teleurstellende resultaat zakken de Boxtelaren naar de laatste plaats op de ranglijst, mede doordat het laaggeklasseerde Roef! verrassend won van Starlights.

Na het verlies van Roef! moest er gewonnen worden in Zuid-Limburg om niet verder in degradatienood te komen. De Boxtelaren wisten in de eerste inning niet op de honken te komen en kwamen 2-0 achter. Pitcher Jeroen van Nes wist zich echter uit de inning te werken en Ducks aan het werk te zetten. Mede door een goedgeplaatste binnenveld honkslag van Van Nes wisten de gasten vijfmaal te scoren. Daarna bleef het even stil en kwam Parkstad/Cheetahs dichterbij, wederom door mooie honkslagen en slim honklopen. Na vijf innings was de tussenstand 4-5.

TWIJFELACHTIG

Ducks maakte het zich moeilijk in het vervolg van de wedstrijd. Door enkele onnodige fouten kwam de thuisploeg op een 8-5 voorsprong. De Boxtelaren trachtten terug te komen en leken goed weg te komen in de achtste inning. Met nul uit en alle honken bezet, kon Ducks tweemaal voorkomen dat gescoord werd. Maar door een goede honkslag van de negende slagman van Parkstad/Cheetahs kwamen er twee punten binnen en werd de tussenstand 10-7.

In de negende inning kwamen de Boxtelaren nog eenmaal over de plaat, maar mede door een volgens Ducks twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter werd de inning abrupt ingekort. De gasten wisten niet meer te scoren en verloren met 10-8. Door de zege van Roef! op Starlights is de rode lantaarn nu in handen van de honkballers van Ducks.

VERLIES SOFTBALSTERS

De softbalsters van Ducks uit Boxtel hebben een trefzekere eindsprint ingezet. In de uitwedstrijd tegen Stags in Etten-Leur werd liefst vijftien keer gescoord. De thuisploeg kwam slechts driemaal over de plaat waarmee Ducks voor de tweede keer dit seizoen met meer dan tien treffers verschil zegeviert. Een trend die de ploeg aan het slot van de competitie nog wel eens wil herhalen.

Stags keek aan het einde van de vierde inning al tegen een 9-0 achterstand aan; één punt was voor Ducks toereikend om het duel vroegtijdig te beslissen. Dat liet de thuisploeg niet gebeuren waardoor alsnog zeven innings afgewerkt moesten worden. Maar daarin waren de Boxtelse vrouwen oppermachtig, onder meer door tweemaal te scoren in de laatste inning. Stags was niet bij machte om het de vrouwen uit Boxtel nog moeilijk te maken. Ducks speelt zondag 14 september tegen Starlights.

Uitslagen woensdag 3 september

Asp. honkbal: Ducks – Roef!         0-11

Uitslagen zaterdag 6 september

Beeball rookies: All In – Ducks        15-12

Asp. honkbal: Ducks 2 – Stags        0-12

Pup. softbal: Cardinals – Ducks        1-11

Pup. honkbal: Ducks – Twins        10-2

Asp. honkbal: Gryphons – Ducks 1        8-7

Asp. softbal: Ducks – Hawks        4-14

Beeball majors: Ducks - Hazenkamp        18-21

Uitslagen zondag 7 september

Dames: Stags – Ducks        3-15

Heren: Ducks 2 – Nuenen        9-4

Heren: Parkstad/Cheetahs – Ducks        10-8

Programma zaterdag 13 september

Asp. honkbal: Ducks 2 – Royals        10.30

Pup. honkbal: Jeka – Ducks        12.00

Pup. softbal: Stags – Ducks        10.00

Asp. softbal: Ducks – Twins        15.00

Programma zondag 14 september

Dames: Ducks – Starlights        11.00

Heren: Ducks 1 – MULO        14.00

Heren: Bullfighters - Ducks 2        14.00

Asp. softbal: Red Lions – Ducks        16.00


DVG in Liempde
kiest opvolger
Rien Schalkx

Voetbalclub DVG in Liempde heeft maandag tijdens een matig bezochte algemene ledenvergadering een nieuwe voorzitter gekozen. Rien Schalkx, die eerder aangaf zich na zes jaar voorzitterschap niet herkiesbaar te stellen, heeft de hamer overgedragen aan Toon van Ruremonde. De leden van DVG ondersteunden dit voorstel.

Tijdens het afscheidswoordje in de kantine van sportpark De Roode Bleek werd stilgestaan bij de verdiensten van Schalkx. Hierin kwam uiteraard de realisatie van de nieuwe kantine aan bod. Ook Erik van de Laar en Corné Roovers namen afscheid en deze functies zijn overgenomen door respectievelijk Tammo Quinten en Monique Knoops. ,,Met deze nieuwkomers is het bestuur weer voltallig en gemotiveerd om de lopende zaken zoals de privatisering van velden en vernieuwing van de kleedkamers, in samenspraak met de gemeente, te voltooien", zo vertelde voorzitter Van Ruremonde na afloop.

Ook goede contacten met de supportersvereniging en Stichting Promotie DVG kunnen hierin een rol spelen. ,,In het achterhoofd speelt de wens voor kunstgras, maar ook hier is samenwerking met en financiële steun van de gemeente noodzakelijk", aldus de nieuwe voorzitter. ,,De gesprekken met de gemeente verlopen in goede harmonie en het bestuur is er van overtuigd dat dit op een positieve manier afgerond kan worden."