Afbeelding
Foto: Peter de Koning

FEESTELIJKE OPENING VAN NIEUW ODC-CLUBHUIS

't Neij Heike is af, nu de volgende stap

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Met een feestelijke dag voor jong en oud werd 't Neij Heike, het nieuwe ODC-clubhuis in sportpark Wagenaars, zaterdag officieel geopend. De vereniging kijkt echter al vooruit, naar de renovatie van sportpark Molenwijk. Sportwethouder Herman van Wanrooij deed een belofte: binnen vijf jaar wordt ook dit complex opgeknapt.

Eigenlijk zouden de jeugdteams die dag hun eerste competitieduels afwerken. ODC had echter vrijstelling aangevraagd bij de voetbalbond, zodat de gehele jeugdafdeling kon deelnemen aan een onderling toernooi. Dat zorgde ervoor dat liefst 450 kinderen in sportpark Wagenaars aanwezig waren. Voor de A2- en de B- tot en met de E-teams stonden duels in gemixte teams op het programma. De voetballers uit de F-teams en de mini's konden penalty's nemen, de bal schieten terwijl een apparaat de snelheid bijhield en wedstrijden tegen elkaar spelen. Janne Boons (13), Pieter van de Laar (12) en Mats de Laat (12) vonden het clubgebouw 'heel mooi'. ,,Al is alles beter dan die containers waarin we de laatste tijd moesten omkleden", lachte Janne. Op de vraag hoe het drietal de accommodatie zou noemen als ze zelf mocht kiezen, was Pieter stellig. ,,De Trots. Ik ben namelijk erg trots op m'n club."

Alle E-teams kregen zaterdagmiddag namen van gerenommeerde clubs als Paris Saint Germain en Porto ,,Ik zit bij Liverpool", vertelde Koen Schoenmakers (10). ,,We hebben net gelijkgespeeld tegen Barcelona." Koen zou kiezen voor 'ODC-kantine'. ,,Dan is meteen duidelijk van wie het clubhuis is."

PLEZIER

Een jury koos eerder al voor twee namen waar alle leden vervolgens op konden stemmen: D'n Overkant en 't Neij Heike. Bedenkers Mandy van den Wijngaert en Stephan Meister drukten samen met de bekende voetballers Sander Heesakkers en Frank van der Struijk op een rode knop, waarna duidelijk werd dat de meeste stemmen naar 't Neij Heike waren gegaan. Bedenker Meister was door het dolle heen. ,,Ik zou eigenlijk op vakantie gaan, maar ben blij dat ik nu hier sta", glunderde de begeleider van het G-voetbal.

Ook ODC-voorzitter Ton Jonkers straalde tijdens de opening. ,,Met de wilskracht van vele vrijwilligers hebben we het voor elkaar gekregen. En het resultaat mag er zijn. Ik hoop dat de voetballers hier veel plezier gaan beleven."

Sportwethouder Van Wanrooij dook nog even in de ODC-geschiedenis, maar niet voordat hij de jonge voetballer Wes Adelaars een medaille en certificaat overhandigde. ,,Ik begreep dat we jou zijn vergeten tijdens de Dag der Kampioenen, dat wil ik graag nu goedmaken."

De wethouder gaf aan dat het dossier over het ODC-complex al jaren stof tot discussie geeft. Waar de club zich in eerste instantie graag wilde vestigen op één terrein, koos de club enkele jaren geleden voor renovatie van beide sportparken. ,,Uiteindelijk gaat het erom dat mensen op een mooi complex hun favoriete sport willen uitoefenen. Dit sportpark ziet er geweldig uit, maar we zijn er nog niet." Hij doelde op de renovatieplannen voor sportpark Molenwijk. ,,Waar oud-wethouder Willie van de Langenberg in 1998 zei dat een definitieve verhuizing van ODC nog wel eens vijf jaar zou gaan duren, zeg ik jullie dat het minder dan vijf jaar zal duren voordat sportpark Molenwijk is opgeknapt."

Na afloop werd het nieuwe scorebord onthuld en werden ballonen losgelaten. Vervolgens stond het duel tussen de oud-kampioenen van ODC uit 1998 en de A1 plaats. De wedstrijd eindigde in 2-1 in het voordeel van de kampioensploeg.

• FOTO BOVEN: ODC-voorzitter Ton Jonkers sprak trots alle aanwezigen toe tijdens de opening van 't Neij Heike, het nieuwe ODC-clubhuis in sportpark Wagenaars aan het Essche Heike in Boxtel. ,,Het resultaat mag er zijn." (Foto: Peter de Koning).

Tijdens het openingsfeest van ODC speelde het oude kampioenselftal een duel tegen de A1. De oud-kampioenen trokken aan het langste eind en wonnen met 2-1. (Foto: Peter de Koning).