NIEUWE STRATEGIE CENTRUMMANAGEMENT

'Ondernemers in Boxtel
moeten innovatief zijn'

MARC CLEUTJENS

In de aanloop naar de komst van hoogleraar Cor Molenaar werkt het bestuur van Centrummanagement Boxtel aan een strategie om winkelen in hartje Boxtel aantrekkelijker te maken. Op 22 september heeft voorzitter Luc Broos een afspraak met Molenaar. Hij verwacht veel van de 'winkelgoeroe', maar geeft aan dat zijn recept niet meteen alle kwalen zal oplossen. ,,Cor Molenaar is het vliegwiel dat de ondernemers kan aanjagen. Daarna moeten ze zelf de handschoen oppakken en aan de slag gaan."

Het Centrummanagement heeft sinds de start in het voorjaar van 2013 resultaten geboekt, zegt Broos. De organisatie is erin geslaagd zaken af te stemmen tussen gemeente en ondernemers; plannen voor de mMing was én is om ondernemers mee op weg te nemen naar de toekomst. Ondanks de economische tegenwind moeten we er gezamenlijk in slagen onszelf beter te presenteren. Met nieuwe etalages maar ook met wifi."

De voorzitter van het Centrummanagement geeft aan dat een visie is ontwikkeld die aangeeft dat samen met het 'vliegwiel' Molenaar geïnnoveerd zal moeten worden in hartje Boxtel. ,,Door goede contacten te leggen binnen en buiten Boxtel, met overheden en vastgoedmensen, is een basis gelegd om ondernemers te helpen." Broos erkent dat de weg lang is: ,,Het is soms sleuren en trekken om de negatieve spiraal te doorbreken. Dat kan alleen als iedereen meedoet en bereid is energie te steken in vernieuwing. Aan de slag en niet afwachten."

DRAAIBOEK

De toekomst van het Centrummanagement in Boxtel moet nog veiliggesteld worden. Formeel eindigt het initiatief, maar gezien de resultaten die zijn geboekt verwacht de voorzitter dat er steun zal komen voor een vervolg. Met het vertrek van centrummanager Willemijn Wijdenes ligt er ook een andere uitdaging: een geschikte opvolger zoeken. ,,Momenteel werken we aan een profielschets en een draaiboek en hopen we in oktober een opvolger aan te kunnen wijzen."

Volgens Broos wordt nagedacht over de capaciteiten van een nieuwe centrummanager. ,,De vraag is of we iemand zoeken die louter een evenementenmanager wordt of iemand die juist gaat voor de grotere ambities die we de komende jaren nastreven. We willen initiëren, innoveren en strategisch sterk zijn. Dus gaan we op zoek naar een zwaargewicht. Er staat al veel in de steigers in Boxtel. Het wordt nu zaak om het bouwproject af te werken."