SP'er Teun Pijnenburg geeft zijn raadszetel op om weer te gaan studeren. (Foto: Gemeente Boxtel).
SP'er Teun Pijnenburg geeft zijn raadszetel op om weer te gaan studeren. (Foto: Gemeente Boxtel). Foto: Gemeente Boxtel

SP-raadslid verkiest studie boven fractie

Omdat hij geen vast werk kan vinden, gaat het Boxtelse SP-raadslid Teun Pijnenburg weer studeren. Maar dat houdt wel in dat hij na een krap halfjaar zijn zetel in de gemeenteraad ter beschikking moet stellen. De socialist gaat in Maastricht wonen en in Tilburg studeren. Marco Bressers (46), de nummer vijf op de kandidatenlijst van zijn partij, zal de vrijgekomen raadszetel innemen.

Pijnenburg (29) kon in deze regio geen vast werk vinden en besloot daarom aan een nieuwe studie te beginnen. Die is niet te combineren met zijn raadswerk, zo meldde het scheidend raadslid in een toelichting op zijn besluit. De SP'er, momenteel flexwerker bij een instelling voor gehandicaptenzorg in Eindhoven, gaat in deeltijd een opleiding voor wiskundeleraar volgen. ,,En daarmee gaat een wens in vervulling die ik als 16-jarige scholier eigenlijk al had."

'WEL JAMMER'

SP-fractievoorzitter Dave van de Ven: ,,Teun moet natuurlijk voor zichzelf en zijn toekomst kiezen. Dat is begrijpelijk, maar wel jammer. Hij was net zijn weg aan het vinden in de verschillende dossiers en voelde zich steeds meer thuis in de fractie en de raad. Gelukkig hebben we in Marco een goede opvolger gevonden." Bressers heeft veel affiniteit met het vakbondswerk en zal zich volgens Van de Ven vooral gaan verdiepen in de dossiers over werk, inkomen en arbeidparticipatie.