De eerste editie van de zomercompetitie darts werd zondag in café 't Geveltje aan de Stationsstraat afgesloten met de prijsuitreiking. (Foto: Annelieke van der Linden).
De eerste editie van de zomercompetitie darts werd zondag in café 't Geveltje aan de Stationsstraat afgesloten met de prijsuitreiking. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

Deelnemers zomercompetitie
darts verdelen de prijzen

Johan van den Biggelaar, Ariën Egge, Tim Verhoof, Jaap Draaijer, Kamiel Schüller en Oscar Rugbonding Sing namen begin dit jaar het initiatief voor een zomercompetitie darts in Boxtel. Zestien teams, bestaande uit acht tot tien darters per ploeg, schreven zich in voor de wekelijkse wedstrijden die eind mei van start gingen. Zondag vond de prijsuitreiking plaats in café 't Geveltje aan de Stationsstraat.

,,Ongeveer veertig Boxtelse teams doen jaarlijks mee aan de competitie in 's-Hertogenbosch", laten Egge en Verhoof weten. ,,Het leek ons een goed plan een reeks wedstrijden in Boxtel te organiseren. Als zes ploegen zich zouden inschrijven, konden we van start gaan met de zomercompetitie. Uiteindelijk schreven zich zestien ploegen in, dat was boven verwachting."

De zomercompetitie bestond uit wekelijkse wedstrijden in verschillende cafés in de gemeente Boxtel, zoals 't Geveltje, Het Hart van Boxtel, Becoloth, De Trol, De Nozem en De Uitvoerder. ,,De teams werden onderverdeeld in drie poules en speelden iedere avond single- en koppelwedstrijden tegen elkaar", legt Schüller uit. ,,Per wedstrijd kan ieder team maximaal negen punten verdienen."

De organisatie reikte zondag de prijzen uit. Het team De Zomeruitvoerders pakte de winst in poule A, De Uitvoerder 32 werd eerste in poule B en De Nozem 1 trok in poule C aan het langste eind. De wisselbokaal was voor het team dat het hoogst gemiddelde aantal punten over alle wedstrijden behaalde. Hans Willems nam de bokaal namens De Uitvoerder 32 in ontvangst; deze ploeg kwam tot een gemiddelde van 7,5 punten per wedstrijd.

JOOP'S RANKING

Dit najaar start de twaalfde editie van het jaarlijks terugkerende dartsevenement Joop's Ranking in café 't Geveltje. In vijf voorrondes van maximaal 32 spelers per ronde zullen uiteindelijk de beste zestien spelers de finale spelen. Op de zondagen 12 oktober en 16 november, de vrijdagen 2 januari en 20 februari en de zondagen 12 april en 17 mei (finaledag) worden de dartswedstrijden gespeeld.

Het inschrijfgeld bedraagt vijftien euro per persoon. Inschrijven is mogelijk via sites.google.com/site/joopsranking.


Seniorenbiljart

Uitslagen week 35

't Pommeransje - Dè Zie'k Wel Zitte        36-30

De Poedelaars - Kloosterboys        38-35

Krijtje - Stapelaars        38-38

Ons Genoegen - Le Carambole        37-30

Unie Boys - Ons Vertier        36-32

De Prutsers - De Fetsers        33-33

Samen Sterk - De Treffers        36-30