Zicht op het hoofdpodium van het festival Dance Nature op landgoed Velder in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).
Zicht op het hoofdpodium van het festival Dance Nature op landgoed Velder in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Stefan Latijnhouwers

SOMBER HERFSTWEER HOUDT VEEL FESTIVALGANGERS THUIS

Dance Nature heeft last van buien

Na afloop liet Rooijakkers weten dat de 'schade' meeviel. ,,Het weer is natuurlijk een vitale factor voor het slagen van een buitenfestival als Dance Nature. Vooraf hadden we 4.500 kaarten verkocht, terwijl er zaterdag op het hoogtepunt uiteindelijk ongeveer 3.500 bezoekers waren. Dat aantal viel niet tegen, zeker gezien de enorme hoosbui rond drie uur. Toen waren er pas 1.500 mensen op het terrein. Daarna is het grotendeels droog gebleven en zijn er toch nog redelijk veel mensen gekomen."

Rooijkakkers is daarom achteraf niet helemaal ontevreden. ,,Vooral omdat de reacties die we van de bezoekers kregen en op Facebook geplaatst zijn heel enthousiast waren. Ook de landgoedbeheerders en de deejays waren positief over het evenement. Als organisatie hebben we ondanks alles de intentie en genoeg vertrouwen om het festival, als die mogelijkheid er is, volgend jaar voor de tweede keer in Liempde te houden. Hopelijk zijn de weergoden ons dan beter gezind."

VRIENDENGROEPEN

De bezoekers die zaterdag wél de buien trotseerden, vermaakten zich prima met de muziek van minder bekende, maar ook bekende deejays van naam en faam als Sidney Samson, D-Wayne, Erick E., Billy the Kit, Marcel Woods en La Fuente. Onder het publiek waren zaterdag vele Boxtelaren en andere danceliefhebbers uit de regio. Een groot aantal vriendengroepen, stelletjes en eenlingen waren op het landelijke evenement op Velder afgekomen. Zij werden aangetrokken door de swingende dance-, trance- en housebeats die de deejays ten gehore brachten vanaf twee podia en in een tent, de ontspannen sfeer en het feit dat het evenement in de achtertuin plaatsvond.

,,Dat het weer niet best is, maakt ons niet uit", liet Yuri Willink uit Boxtel weten. ,,We gaan vaker naar festivals zoals Paaspop in Schijndel, Pukkelpop en Lowlands, soms wel met een man of dertig. Vandaag zijn we met een vriendengroep van vijftien personen. Heerlijk toch, zo'n festival om de hoek. Vandaar dat we met de fiets zijn gekomen. De muziek klinkt lekker, al ben ik geen groot dancekenner en ken ik lang niet alle deejays. Maar Erick E., deejay Roog en Artento Divini zijn wel heel goed. Wat ik van de omgeving vind? Niet heel bijzonder, eerlijk gezegd. Als je op Lowlands bent, zie je ook overal bomen."

Peter Hoppenbrouwers was met een groep van negen man met de taxi vanuit Sint-Oedenrode naar Liempde gekomen. ,,We wilden eerst met de fiets gaan omdat Liempde om de hoek ligt, maar vanwege het herfstweer hebben we daar toch maar van afgezien. We bezoeken wel vaker dancefestivals met een aantal vrienden, zonder dat we nou echte voorkeuren hebben voor een bepaalde deejay. Degene binnen onze club die het meeste verstand van dance heeft, is er vandaag niet bij, vandaar we dat hier zonder onze vaste gids een beetje verdwaald rondlopen."

IJSCAFÉ

De bezoekers konden hun honger stillen met onder meer friet, verschillende snacks en broodjes, maar ook genieten van ijsjes geserveerd door het Boxtelse IJscafé van eigenaar Mark Schilder. ,,Zover ik weet zijn wij een van de weinige lokale ondernemers die hier vandaag actief zijn, maar ik vind het heel leuk om hier te staan, al nodigt het weer misschien niet echt uit om ijs te eten. Zelf pendel ik op en neer tussen onze winkel aan de Rechterstraat en landgoed Velder. We hebben hier een aantal medewerkers die tot het einde ijs verkopen."

Geertje Husmann en haar vriend Lars Broekman maakten deel uit van het team van het IJscafé. ,,Tot dusverre is het niet druk, maar misschien komt dat nog. Het is nog vroeg", liet het stel weten. ,,We wisselen elkaar af, zodat we ook nog iets van het festival kunnen meemaken. De muziek is okay, jammer dat het weer niet super is."

Marieke van den Heuvel uit Lennisheuvel en haar echtgenoot waren met de buren naar het festival op Velder gekomen. ,,Ik kom vooral voor deejay La Fuente, die muziek is heerlijk om op te dansen en uit je dak te gaan", aldus een enthousiaste Van den Heuvel. ,, Elke zomer bezoek ik zo'n vijf dancefestivals, maar alleen als La Fuente draait. Verder ken ik weinig deejays, maar ook de andere muziek klinkt prima, al houd ik niet zo van dat keiharde gebonk. Behalve van de optredens geniet ik ook van de prachtige omgeving hier, wat een mooie locatie om een festival te houden."

Peter Hoppenbrouwers was met een groep van negen man met de taxi vanuit Sint-Oedenrode naar Liempde gekomen. Met de taxi.

$ Zicht op het hoofdpodium van het festival Dance Nature in landgoed Velder in Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).

De bezoekers van het dancefestival Dance Nature konden zaterdag een ijsje halen bij de stand van het Boxtelse IJscafe . (Foto: Albert Stolwijk).