Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Riet vliegt door de lucht bij Kinderboerderij

Het heeft even geduurd, maar deze week werd dan eindelijk het dak van de Kinderboerderij in Boxtel voorzien van nieuw riet. De monumentale hoeve aan het Apollopad werd de voorbije maanden grondig verbouwd en met het nieuwe dak is de opknapbeurt bijna klaar.

De Kinderboerderij heeft inmiddels een nieuwe inrichting en dankzij een grondige verfbeurt ziet de hoeve er eigentijdser uit. EIgenlijk zou al in 2012 worden gestart met werkzaamheden aan het dak van de boerderij omdat de kap op meerdere plekken rot was. Het werk werd echter keer op keer uitgesteld, maar in augustus kon eindelijk worden gestart met het vervangen van de kap en deze week werd het riet erop gelegd.

Na de verbouwing moet de Kinderboerderij een ontmoetingsplek in de wijk worden. Er is dan ook een huiskamer ingericht waar bezoekers een kopje koffie kunnen drinken en elkaar kunnen ontmoeten. Vanaf deze weekg gelden er ruimere openingstijden. De hoeve is te ook op dinsdag en donderdag voortaan geopend van 09.00 tot 17.00 uur, elke doordeweekse dag kunnen belangstellenden nu de Kinderboerderij bezoeken. De medewerkers verwachten nog meer drukte als de geplande generatietuin op het veld tegenover de boerderij gereed is.

Op pagina XX: 'Tuin stimuleert contact tussen Boxtelaren'.

$ OP DE FOTO: Er wordt hard gewerkt aan het dak van de Kinderboerderij. (Foto: Peter de Koning).