LSV heeft balbezit in het thuisduel met HRC '14. (Foto: Albert Stolwijk).
LSV heeft balbezit in het thuisduel met HRC '14. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Stefan Latijnhouwers

LENNISHEUVELNAREN TE WISSELVALLIG

LSV hard onderuit in bekerpot met sterk HRC '14

De voetballers van LSV hebben zondag in eigen huis het bekerduel tegen HRC '14 met 1-3 verloren. Hoewel niet verrassend met veel nieuwe spelers in het team, bleek wisselvalligheid nog steeds de grootse vijand van de Lennisheuvelnaren. Sterke individuele momenten werden afgewisseld met misverstanden in de organisatie.

De vraag is of LSV-trainer Kirk Koningstein met zijn begeleidingsteam op korte termijn voldoende zekerheden in kan bouwen voor een succesvolle competitiestart van zijn elftal. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam al na een paar minuten op voorsprong via Wladimir Killie die op fraaie wijzevanaf de rand van het strafschopgebied tekende voor de openingstreffer. Vervolgens onstspon zich een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen gelijkwaardig waren, maar de gastheren van het duel aardig onder controle hadden.

In de 35ste minuut ging het fout toen LSV-doelman Zenga van der Staay verrast werd door een misverstand in de defensie, waarbij hij de siuatie verkeerd inschatte. Daardoor konden de bezoekers op gelijke hoogte komen. Gesterkt doot dit cadeautjes van LSV trokken de gasten de wedstrijd naar zich toe en slaagde HRC '14 er op slag van rust in via Peter van Maasdam op een 1-2 voorsprong te komen.

Na rust was lange tijd sprake van een leuke wedstrijd die op alle kanten op kon. LSV kad kansen op de gelijkmaker, maar met het verstrijken van de tijd nam de de concentratie af bij de thuisploeg. Uiteindelijk was het HRC '14 dat de zege veilig wist te stellen door een doelpunt van Berry van Maren. Hij bepaalde de eindstand op 1-3.

Peter Hoppenbrouwers was met een groep van negen man met de taxi vanuit Sint-Oedenrode naar Liempde gekomen. ,,We wilden eerst met de fiets gaan omdat Liempde om de hoek ligt, maar vanwege het herfstweer hebben we daar toch maar van afgezien. We bezoeken wel vaker dancefestivals met een aantal vrienden, zonder dat we nou echte voorkeuren hebben voor een bepaalde deejay. Degene binnen onze club die het meeste verstand van dance heeft, is er vandaag niet bij, vandaar we dat hier zonder onze vaste gids een beetje in het wilde weg rondlopen", lachte Hoppenbrouwers. ,,Wij hebben het toch wel naar onze zin, zeker met een biertje erbij. De eerste is achter de kiezen. Ik denk dat er nog een volgt."