$ Norbert van der Sluis nam zondag afscheid als pastoor van de parochie Sint-Jansonthoofding in Liempde. In dienstencentrum De Kloosterhof konden parochianen persoonlijk afscheid nemen van hun dorpspastoor. (Foto: Albert Stolwijk).
$ Norbert van der Sluis nam zondag afscheid als pastoor van de parochie Sint-Jansonthoofding in Liempde. In dienstencentrum De Kloosterhof konden parochianen persoonlijk afscheid nemen van hun dorpspastoor. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Laatste eucharistieviering door Norbert van der Sluis

Nog één keer een hand van dorpspastoor...

Liempde heeft definitief afscheid genomen van de laatste dorpspastoor. Met een laatste eucharistiedienst, doopviering en receptie in dienstencentrum Kloosterhof heeft pastoor Norbert van der Sluis de parochie Sint-Jansonthoofding zondag gedag gezegd. Hij gaat aan de slag in Sint Anthonis.

De aankomende fusie van de parochies in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch was de aanleiding voor het vertrek van Van der Sluis. Jacques Grubben wordt pastoor van de nieuwe fusieparochie, hij krijgt ondersteuning van kapelaan Geoffrey de Jong. Laatstgenoemde zal de komende maanden de taken van Van der Sluis overnemen en neemt ook zijn intrek in de Liempdse pastorie aan het Tooseplein.

De laatste dorpspastoor nam zondag na de kerkdienst in De Kloosterhof afscheid van de parochianen. De pastoor meldde eerder zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging, maar ook op te zien tegen het vertrek uit Liempde. ,,Ik heb hier negen hele mooie jaren gehad", aldus Van der Sluis.