Verrijzenis Boxtel

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en pastor R. Niessen, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel, tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk, tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde, tel. 06-47 24 36 47.
* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de 22e zondag door het jaar met als motto: 'Gij zijt Mij een aanstoot'. Volgens de apostel Paulus is het beter andere mensen te worden, met een nieuw inzicht. Maar de logica van het inzicht van Jezus maakt die ommekeer bepaald niet gemakkelijk, want Jezus stelt: 'Wie zijn leven wil redden, zal het verliezen'.

* MIVA. Dit weekend wordt in de vieringen door de MOV-groep aandacht besteed aan de MIVA, de Missie Verkeersmiddelen Actie. De MIVA ondersteunt pioniers in kleinschalige projecten in meer dan veertig landen over de gehele wereld met vervoers- en communicatiemiddelen. Hiervoor wordt aan het eind van de vieringen gecollecteerd.

* Liturgische kalender. Woensdag 3 september: gedachtenis heilige Gregorius de Grote, paus en kerkleraar.

* Overleden. In de parochie is Wim Aarns overleden (90). Moge hij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Ouderavond vormsel. Dinsdag 9 september is er om 20.00 in de Sint-Petrusschool aan de Burgakker een ouderavond waarop informatie wordt gegeven over de voorbereiding op het vormsel in 2015 in de Verrijzenisparochie. Daarom worden alle ouders uit de parochie die komend jaar een vormeling hebben uitgenodigd.

* Ontmoeting. Na de viering van zondag 09.00 worden parochianen door de pastores uitgenodigd voor een ontmoeting in de pastorie Duinendaal onder het genot van een kopje koffie.

* Bereikbaarheid parochiesecretariaat. Vanaf deze week is het parochiesecretariaat weer bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer men voor dringende zaken kan bellen.

* Vrijwilligersontmoeting. Via de contactpersonen van alle werkgroepen zijn alle vrijwilligers van de Verrijzenisparochie op zondag 7 september na de viering van 10.30 in de Sint-Petrusbasiliek uitgenodigd voor een ongedwongen samenzijn in de tuin van de pastorie. Wie deze uitnodiging nog niet heeft gehad, is toch van harte welkom. Omwille van de organisatie vriendelijk verzoek om aan te melden via het parochiesecretariaat, telefoon 67 22 15 of e-mail: info@verrijzenisparochieboxtel.nl.

* Viering van woord en gebed. Vrijdag 5 september is er om 19.00 een viering van woord en gebed in de kapel van huize Molenweide. De komende thema's bestaan uit een vierluik over de Bron van Leven. Deze keer is het subthema: Water.

* Parochiebijdrage. Het rekeningnummer waarop de parochiebijdrage gestort kan worden, luidt IBAN NL 38 RABO 0108 8603 37.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Woensdag 3 september 10.00 werkgroep eerste communie, pastorie Duinendaal.

# SINT-PETRUSBASILIEK

* Eucharistievieringen. Zondag 09.00 stille mis en 10.30 hoogmis. Voorganger is pater H. de Visser. Vanwege het MIVA-weekend zal de MOV-groep de overweging verzorgen.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de mis ter ere van de heilige Franciscus van J.B. Hilber.

* Orgelprogramma. Lefébury-Wély, Offertoire; Lefébury-Wély, Verset en re majeur; Franck, Andantino, Franck, Sortie.

* Misintenties. ZONDAG 09.00 Bert v.d. Brand en overl. fam. (jgt); Huub v. Griensven (mgd); Frans v. Ewijk (mgd). 10.30 Dick Heesen (jgt); Sjerry v. Vlerken-Romeijnders (mgd); Anny Hacken-Melis (mgd); Mita Deelen (mgd); Wim Broeders (mgd); Marianne v. Doorn-Krol; pastoor Jo de Jong; overl. ouders Van Krieken-Schoonens en overl. fam.; Piet Voets.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

# HEILIG HARTKERK

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 (samenzang). Voorganger is pater H. de Visser. Vanwege het MIVA-weekend zal de MOV-groep de overweging verzorgen.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Antoon Kruijsen (jgt); Trees v.d. Steen- v.d. Heuvel (mgd); Wim Broeders (mgd); Wim v. Wanrooij (mgd); Wout v.d. Steen (verj); Adrianus v. Vreede, Lien v. Vreede- v. Gils en dochter Ria.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

DONDERDAG 09.30 gebedsviering.