De boombakken zijn donderdag en vrijdag weer teruggeplaatst op het Breukelsplein. (Foto: Annelieke van der Linden).
De boombakken zijn donderdag en vrijdag weer teruggeplaatst op het Breukelsplein. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

'ideeën stationsstraat welkom'

Breukelsplein krijgt haar boombakken weer terug

MARIELLE WIJFFELAARS

Donderdag is gestart met het terugplaatsen van de achttien zinken bakken met bomen op het Breukelsplein. Voor de Boxtelse kermis – die vorige week eindigde – werden de bakken verplaatst naar de Stationsstraat. Morgen, vrijdag 29 augustus moeten alle bomen weer op hun plaats staan.

Toen de boombakken tijdelijk naar het centrum werden gebracht, waren de loftuitingen niet van de lucht. Zowel op sociale media als in Brabants Centrum werd de komst van de bomen geroemd. Velen noemden het een verfraaiing van de wat kale Stationsstraat. Het laten staan van de bakken in het centrum, was voor de gemeente Boxtel echter geen optie. ,,We hebben afspraken gemaakt met omwonenden van het Breukelsplein en de bomen zijn bedoeld om daar wat groen te krijgen", licht een woordvoerder toe.

De gemeente heeft de positieve signalen wel opgepikt en nodigt inwoners en ondernemers uit om mee te denken over een groene invulling van de Stationsstraat. ,,Als er goede ideeën zijn, horen we die natuurlijk graag. Want meer groen in het centrum is voor ons altijd bespreekbaar."

De boombakken worden deze week gedurende twee werkdagen teruggeplaatst. Het Breukelsplein blijft gewoon geopend. ,,Afsluiten is lastig. De zomervakantie is weer voorbij dus de parkeerplaats wordt volop gebruikt." Het bedrijf dat is ingehuurd om de bakken terug te zetten, zal mensen vragen hun auto te verplaatsen en ergens anders neer te zetten. De gemeente heeft bewust meerdere dagen ingepland voor de werkzaamheden om voldoende tijd te hebben om de bakken terug te plaatsen.