Zelfverdedigingslessen bij Judoclub Liempde

Geweld is aan de orde van de dag als je het nieuws en de berichten op sociale media volgt. Judoclub Liempde speelt daarop in met een nieuwe zelfverdedigingscursus. Belangstellenden van 16 jaar en ouder kunnen zich inschrijven.

,,We komen allemaal wel eens in een situatie dat we ons onveilig voelen, bijvoorbeeld 's avonds op straat. Op zo'n moment bedenk je wat je zou doen als er echt iets gebeurt en dan zien we vaak direct in dat we niet goed weten hoe we ons kunnen verweren als dat nodig zou zijn", stelt secretaris Liezet van Dijk van de Liempdse judovereniging.

Tijdens de cursus leren deelnemers eenvoudige, maar effectieve handelingen om zichzelf enigszins te kunnen verdedigen. Dat gebeurt door een speciale 'martial arts'-trainer. ,,Cursisten leren ook hoe ze een val kunnen breken, zonder dat ze botten breken", stelt Van Dijk.

Volgens de secretaris van Judoclub Liempde zijn vooral ouderen gebaat bij de valtechnieken. De lessen staan onder het toeziend oog van een fysiotherapeut.

AANMELDEN

Deelnemers hoeven niet per se goed getraind te zijn of zelf aan sport te doen; lid worden van de Judoclub Liempde is ook niet nodig. De zelfverdedigingslessen starten op 16 september en worden op zes achtereenvolgende dinsdagavonden gegeven in de gymzaal van basisschool De Oversteek. Deelname kost 30 euro. Aanmelden kan via e-mail: info@judoclubliempde.nl.