De kampioenen van de Angelaschool poseren met ambassadeur Achmed van de Cruyff Foundation, de Respect-vlag én de beker op het Cruyff Court in Tilburg. (Foto: Marc Cleutjens).
De kampioenen van de Angelaschool poseren met ambassadeur Achmed van de Cruyff Foundation, de Respect-vlag én de beker op het Cruyff Court in Tilburg. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

JONGENSTEAM NAAR HALVE FINALE

Angelaschool wint weer op Cruyff Court

MARC CLEUTJENS

Het jongensteam van de Angelaschool in Boxtel heeft gistermiddag op het Cruyff Court aan de Karel Boddenweg in Tilburg de kwartfinale van de landelijke titelstrijd gewonnen. Het meisjesteam van de Angelaschool werd derde en is uitgeschakeld. Ook de Michaëlschool uit Boxtel was vertegenwoordigd en legde beslag op de vijfde plaats in de jongenspoule.

Nadat enkele weken geleden op het Cruyff Court in Boxtel het plaatselijk voetbalkampioenschap op kunstgras werd gehouden, streed een klein dozijn Brabantse jongens- en meisjesteams in Tilburg om een plekje in de halve finale. Omdat de Angelaschool in Boxtel op beide fronten won, mocht de basisschool twee teams afvaardigen naar het vervolg van de spannende scholenstrijd. Als gastvrij organisator van het lokaal kampioenschap in Boxtel mocht ook de Michaëlschool van de partij zijn in Tilburg.

Het team van de Angelaschool, dat werd gecoacht door de meesters Abel en Daan, won alle wedstrijden op het Cruyff Court en werd daarmee glansrijk eerste in de poule, gevolgd door scholen uit Eindhoven en Tilburg. Het team heeft zich met deze prestatie gekwalificeerd voor de halve eindstrijd, die woensdag 14 mei op een Cruyff Court in Nijmegen wordt gehouden. Daar wordt bepaald wie de landelijke finale in Amsterdam mag spelen.

RESPECT

Het meisjesteam van de Angelaschool won eenmaal in Tilburg en moest tweemaal genoegen nemen met een kleine nederlaag. Daarmee werd de ploeg, die ook onder leiding stond van Abel en Daan, derde. De jongens van de Michaelschool speelden enkele prima wedstrijden, maar hadden net te veel verliespunten voor een podiumplaats.

Tijdens de prijsuitreiking werd door de organisatie, die in handen was van Buurtsport Tilburg en de Cruyff Foundation, benadrukt dat de voetbalteams hebben laten zien dat een voetbaltoernooi meer is dan alleen maar proberen te winnen.