Een groep atleten van Marvel heeft vorige week filmopnamen gemaakt nabij de Huisvennen in de Kampina. De film wordt via sociale media verspreid en beoogt de Kampinaloop ook op deze manier onder de aandacht te brengen. (Foto: Marvel).
Een groep atleten van Marvel heeft vorige week filmopnamen gemaakt nabij de Huisvennen in de Kampina. De film wordt via sociale media verspreid en beoogt de Kampinaloop ook op deze manier onder de aandacht te brengen. (Foto: Marvel). Foto: Marvel

BOXTELSE ATLETIEKCLUB BESTAAT VIJFTIG JAAR

Marvel één keer welkom in Kampina

De Boxtelse atletiekvereniging Marvel bestaat in 2014 vijftig jaar. Geen mooier moment om een bijzondere wedstrijd op een bijzondere plek te organiseren: natuurgebied Kampina. Bij hoge uitzondering heeft Marvel van Natuurmonumenten groen licht gekregen om maximaal vijfhonderd atleten toe te laten.

Met de Paasloop en de Sparrenbosloop houdt Marvel dit jaar dus een derde topevenement waar honderden atleten aanwezig zullen zijn. Start en finish van de Kampinaloop, die op zondag 29 juni gehouden zal worden, zijn gelegen nabij het verzetsmonument aan het Verzetslaantje. Het parkoers voert door bossen, langs vennen en over heidevelden. Na afloop kan er niet gedoucht worden, evenmin zijn kleedlokalen voorhanden.

De Kampinaloop begint om 10.00 uur met een kidsrun voor kinderen tot en met 11 jaar over een afstand van duizend meter. Aansluitend start om 10.30 uur de recreantenloop; deelnemers leggen maximaal drie ronden van 5,7 kilometer af. Men loopt dus 5,7, 11,4 of 17,1 kilometer. Deelname aan de kidsrun is gratis, recreanten van 12 tot en met 15 jaar betalen bij voorinschrijving drie euro en oudere deelnemers vijf euro. Wie later inschrijft betaalt respectievelijk vier en zes euro. Inschrijven kan vanaf heden tot uiterlijk 22 juni via www.inschrijven.nl.

GRATIS LOOPSHIRT

Omdat Natuurmonumenten eist dat de hardlopers geen schade aanrichten aan de Kampina, worden maximaal vijfhonderd deelnemers toegelaten. De eerste honderd inschrijvers ontvangen een gratis loopshirt met eigen naam erop. Het is een leuke herinnering aan het gouden bestaansjubileum van Marvel. De shirts zijn ook te koop en kosten 12,50 euro. Kindermaten zijn verkrijgbaar voor tien euro.

De winnaars van de eerste en misschien ook wel laatste Kampinaloop maken kans op een van de vijf fotoshoots ter waarde van 45 euro die beschikbaar worden gesteld door sponsor V-Lite Computers.

Een groep atleten van Marvel heeft vorige week in de Kampina filmopnamen gemaakt. Die zijn bedoeld voor een promotievideo die de club via sociale media gaat verspreiden om de Kampinaloop ook via de digitale kanalen onder de aandacht te brengen. Vaak gaan hardlopers alleen op pad; met de loop laat Marvel zien dat het leuk is om samen te rennen.