Marvel bestaat vijftig jaar

Paasloop en Kidsrun in 'Den Wielakker'

De Boxtelse atletiekvereniging Marvel viert het gouden bestaansjubileum dit jaar onder meer met de Paasloop, die voor de 38e keer op de Boxtelse sportkalender prijkt. De atletiekwedstrijd wordt op Tweede Paasdag, maandag 21 april gehouden, net als de Rabo Kidsrun.

De Paasloop is een wegwedstrijd over 15 kilometer die wordt gelopen op een geheel verhard parcours met start en finish op de kunststof atletiekbaan in sportpark Den Wielakker. Het totale parkoers bestaat uit vier ronden. De eerste ronde is 3,3 kilometer lang, de drie overige ronden hebben een lengte van 3,9 kilometer. Het parkoers voert de atleten langs de snelweg richting de wijk Oost, waar een grote lus wordt gemaakt.

De Paasloop is ook voor recreanten. Die kiezen jaarlijks voor het lopen van een of meerdere rondjes. Ze kunnen finishen nadat ze 3,3, 7,2, 11,1 of 15 kilometer hebben afgelegd. Marvel rekent in haar jubileumjaar op extra veel deelnemers. Volgens de club doen veel atleten mee die ook in andere jaren aan de start stonden. Ook de deelnemers aan de onlangs gestarte cursus Start To Run lopen een ronde mee.

Voorafgaand aan de Paasloop wordt het onlangs verbouwde clubhuis Markant officieel heropend. De opening staat gepland rond 09.20 uur. De verbouwing vond plaats in de aanloop naar de festiviteiten van vijftig jaar Marvel. Het officiële jubileumfeest wordt op 13 en 14 juni gevierd; zondag 29 juni organiseert de club de Kampinaloop, een hardloopevenement in het bekende Boxtelse natuurgebied.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de Paasloop kan op Tweede Paasdag vanaf 09.35 uur tot vijftien minuten voor de start. Het inschrijfbureau bevindt zich in het clubgebouw van Marvel. Het startschot klinkt om 10.30 uur. Dan gaan de wedstrijdatleten van start voor hun afstand van 15 kilometer. Tegelijkertijd starten de recreatieve lopers die hun eigen afstand mogen bepalen. Voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar geldt dat de maximale afstand één ronde is (3,3 kilometer). De Rabo Kidsrun gaat om 10.00 uur van start.

Meer weten? Kijk op www.avmarvel.nl.