kfjjfkajkljfakljkfajkfjasdkljfklsdjkfjkalsjksdjfklajksdljfkl.
kfjjfkajkljfakljkfajkfjasdkljfklsdjkfjkalsjksdjfklajksdljfkl. Foto: Albert Stolwijk

Flavor Festival gaat niet door op landgoed Velder

Het Flavor Festival gaat niet door. Dat maakte de organisatie van het muziek- en cultuurevenement voor christelijke jongeren gisteren bekend. Het festival zou van 21 tot en met 24 augustus worden gehouden op landgoed Velder. Vorig jaar trok het festijn nog 2.400 bezoekers naar Liempde.

Hoewel de kaartverkoop goed liep en de organisatie wederom een hoog bezoekersaantal voorspelde, liet de sponsoring het afweten. ,,Het financiƫle risico werd daarmee te groot", zo meldt de organisatie. Mensen die in de voorverkoop al een ticket hebben gekocht, krijgen het bedrag teruggestort op hun rekening. ,,We balen allemaal heel erg", meldt woordvoerder Peter Noordhuis.

Het evenement werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd door vrijwilligers van het voormalige Xnoizz Flevo Festival dat van 2000 tot 2007 op Velder werd gehouden. Met lezingen, workshops, theater en muzikale optredens wist de organisatie vorig jaar 2.400 bezoekers te trekken die de gezellige sfeer en afwisselende programmering roemden.

Het Liempdse landgoed kent dit jaar nog een aantal andere evenementen. Zo biedt Velder gastvrijheid aan Reggae Sundance, een driedaags festival. Zaterdag 30 augustus vindt er Dance Nature plaats. Hier staan de muziekstijlen dance, house en deephouse centraal. In de herfstvakantie wordt circustheaterfestival Circo Circolo gehouden.