$ FOTO ONDER: De contouren van de schuurkerk lopen deels door de pastorietuin. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).
$ FOTO ONDER: De contouren van de schuurkerk lopen deels door de pastorietuin. (Foto: Mariëlle Wijffelaars). Foto: Mariëlle Wijffelaars

Schuurkerk keert terug op Tooseplein

De contouren van de in 1864 afgebrande schuurkerk zijn weer te zien in Liempde. In het wegdek van het Tooseplein werd vrijdag en zaterdag andere bestrating gelegd om zo aan te geven waar de schuurkerk, toren en oude pastorie stonden.

De werkzaamheden werden uitgevoerd door vrijwilligers van heemkundestichting Kèk Liemt, aangevuld met een stratenmaker. De bestrating is aangebracht op het Tooseplein en loopt deels door de tuin van de pastorie. Voor alle voorbijgangers is nu duidelijk waar de schuurkerk gestaan heeft. ,,We hebben een stukje geschiedenis teruggebracht naar Liempde", meldt Jan van de Sande namens de heemkundestichting.

Het terugbrengen van de historische schuurkerk valt samen met het veertigjarig bestaan van Kèk Liemt. De stichting werd in 1974 opgericht en viert dat dit jaar met allerlei activiteiten. Zondag 11 mei, Moederdag, staat de eerste activiteit gepland. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen belangstellenden naar de Heemkamer in het voormalige raadhuis komen. Vanaf daar start een fotospeurtocht door het centrum van Liempde.

• FOTO ONDER: De contouren van de schuurkerk lopen deels door de pastorietuin. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).