Na afloop van de Heilig Bloedprocessie vermaakte troubadour Robert, samen met drie middeleeuwse figuren, het publiek op enkele Marktterrassen. (Foto: Peter de Koning).
Na afloop van de Heilig Bloedprocessie vermaakte troubadour Robert, samen met drie middeleeuwse figuren, het publiek op enkele Marktterrassen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Marielle Wijffelaars

straattheater op de markt

En ná de processie? Op naar het terras

Met het doel het publiek na afloop van de Heilig Bloedprocessie wat langer in het centrum te houden had promotieorganisatie Beleef Boxtel samen met enkele horecabedrijven straattheater ingehuurd.

Mieke Boers kroop zondagmiddag in de huid van een middeleeuwse waardin Greet, die de gasten op de terrassen van En Garde!, Le Temps Perdu en 't Hart van Boxtel op niet mis te verstane wijze bediende en de les las. Paul van de Sande speelde met verve een barbier die meer deed dan haren knippen. Hij probeerde de mensen die in het zonnetje genoten van een pilsje of ander drankje onder meer een steen te verkopen die zou helpen tegen ingegroeide teennagels. ,,Als je over deze sakkernondeju-kei wrijft, raak je van al je klachten af…" Ja, ja, zag de mensen denken. Bosvrouwtje Margje, die mensen de hand las en zo allerlei kwalen aanpraatte, en troubadour Robert completeerden het viertal dat van terras naar terras trok om de mensen te vermaken.