Producten met emotie...

Ik vond de lezing van Cor Molenaar over de toekomst voor winkels in het internettijdperk erg boeiend. Vanuit de doelstellingen van onze werkgroepen voor een duurzame en solidaire economie werd ik zelfs hoopvol gestemd door zijn visie - inspirerende winkels waar je de producten nog aan kan raken - om zo het toenemende aantal bestelauto's met internetbestellingen af te remmen.

Wij staan achter het pleidooi van Molenaar voor een gezamenlijk plan in de gemeente om de kwaliteit van het verkoopproces flink op te krikken: emoties, binding, naar klanten luisteren. Maar wat écht centraal staat is toch de kwaliteit van de producten. Wij willen een centrum met een kloppend hart waar je verantwoorde producten kunt kopen.

Op een paar uitzonderingen na is het huidige aanbod mager. Dit terwijl wij weten uit tien jaar tellingen doen in de supermarkten dat Boxtel meer dan gemiddeld duurzaam is. Het centrum zou zich kunnen onderscheiden door meer fairtrade, biologische en milieuvriendelijke producten aan te bieden. Daarom zien wij kansen voor bijvoorbeeld eko-ijs, bio-brood, fair trade- en ekokleding en streekproducten. Veel mensen ervaren positieve emoties bij dit soort producten en ook klantenbinding ontstaat langs deze weg.

Met concrete oplossingen als doel, gaan wij in gesprek met de betrokkenen om aansluiting te zoeken bij de groeiende markt voor duurzame en eerlijke producten. Wie wil meedenken? Mail naar ttboxtel@gmail.com.

DAVID ANDREAE

Transition Town Boxtel

Dommeloord 26 - Boxtel