Met de steun van de provincie Noord-Brabant wordt een deel van bedrijventerrein Ladonk gerevitaliseerd. Het bedrijf Milieuservice Brabant aan de Colenhoef kan verhuizen en maakt onder meer plaats voor de aanleg van de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg. (Foto: Albert Stolwijk).
Met de steun van de provincie Noord-Brabant wordt een deel van bedrijventerrein Ladonk gerevitaliseerd. Het bedrijf Milieuservice Brabant aan de Colenhoef kan verhuizen en maakt onder meer plaats voor de aanleg van de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Marielle Wijffelaars

750.000 EURO VOOR VERBINDINGSWEG

Boxtel krijgt geld voor revitalisering Ladonk

Bedrijfsleven en overheden stellen een bedrag van maximaal 28 miljoen euro beschikbaar voor de revitalisering van tien bedrijventerreinen in Noord-Brabant. Ook bedrijventerrein Ladonk in Boxtel profiteert; de gemeente gaat een provinciale bijdrage onder meer benutten voor de aanleg van de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (VLK).

Volgens wethouder Eric van den Broek zullen de middelen onder meer worden gebruikt voor de aankoop van gronden, die nodig zijn om de verbindingsweg vanaf de straat Colenhoef op Ladonk aan te leggen. De steun van de provincie past volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel in de doelstellingen van de provincie om bedrijventerreinen te revitaliseren. ,,We leggen niet alleen een verbindingsweg aan, maar zorgen er ook voor dat Milieuservice Brabant kan verhuizen naar een plek waar dit bedrijf beter past", aldus de zegsman.

De provincie Noord-Brabant draagt naar eigen zeggen graag bij aan de revitalisering, maar geeft aan dat projecten binnen nu en twee jaar gerealiseerd moeten zijn. Per bedrijventerrein is een impuls van maximaal 750.000 euro beschikbaar, het provinciebestuur heeft 7,7 miljoen euro gereserveerd voor projecten op de tien Brabantse bedrijventerreinen. Deze liggen naast Boxtel in Veghel, Breda, Best, Heusden, Waalwijk, Valkenswaard, 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Geldrop.

De beschikbare middelen voor Ladonk en negen andere bedrijventerreinen worden beheerd door de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij die de werkzaamheden ook uitvoert in opdracht van de provincie. ,,Werden voorheen vooral ruimtelijke problemen zoals verloedering en leegstand aangepakt, nu staat het economisch belang centraal", aldus het provinciebestuur. ,,De tien bedrijventerreinen hebben een relatie met de Brabantse topsectoren en hebben een herstructurering nodig voor een kwalitatieve verbetering van de openbare ruimte."