Duo Vicini trakteert zaterdag 5 februari muziekliefhebbers op gitaar- en panfluitklanken.
Duo Vicini trakteert zaterdag 5 februari muziekliefhebbers op gitaar- en panfluitklanken. Foto: Eigen collectie.

Duo Vicini combineert milde panfluit met gitaar

zaterdag 5 februari 2022 16:00 tot 17:15

Panfluitiste Nadja Spooren en gitarist Roel van Driel, samen Duo Vicini, treden zaterdag 5 februari op in de serie Klassiek in de kerken. Ze geven om 16.00 uur een concert in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat. Het duo heeft Boxtelse wortels, want Spooren groeide in het dorp op en ontdekte er de panfluit.

De panfluitiste kreeg er muziekles van Jos Aerts en bekwaamde zich steeds verder in het instrument, dat bekend is van de mythologische wedstrijd tussen de Griekse goden Pan en Apollo.

Van een wedstrijd is 5 februari geen sprake, de instrumenten versterken elkaar juist in het programma Klassieke Folklore. Die titel verwijst naar volksmuziek, waarin gitaar en panfluit veel gebruikt worden. Spooren en Van Riel brengen onder meer Roemeense dansen van componist Béla Bartók ten gehore, evenals een suite van de Deen Carl Nielsen.

De tweede helft van het programma voert naar Argentinië, de bakermat van de tango, waarin de gitaar een centrale rol heeft. De Argentijnse passie klinkt door in een suite van Máximo Diego Pujol en ook in twee composities van Astor Piazzola. 

De klank van de panfluit wordt vaak omschreven als een mix tussen blokfluit en orgel, wendbaar en rijk. Er zullen verschillende formaten van de panfluit de revue passeren, allemaal in Roemeens model: een enkele rij pijpen van aflopende lengte, in een lichte kromming aan elkaar gelijmd. De akoestische gitaar is afwisselend speels en agressief van klank.

RESERVEREN

Bezoekers wordt gevraagd om te reserveren per mail, via reserveren@klassiekindekerken.nl, onder vermelding van concertdatum en aantal personen. Als het concert moet worden verplaatst ontvangen zij bericht. De actuele voorzorgsmaatregelen in verband met Covid-19 zullen worden toegepast, zoals de corona-check-app op de mobiele telefoon. De entree bedraagt vijftien euro, kinderen tot en met zestien jaar mogen gratis naar binnen.

p Duo Vicini, Nadja Spooren en Roel van Riel, trakteert zaterdag 5 februari muziekliefhebbers op gitaar- en panfluitklanken. Foto: eigen collectie.

Locatie