Afbeelding
Foto: Eigen collectie

BruissSint Boxtel: kinderspeurtocht op koopzondag

Algemeen

Boxtelse kinderen en hun ouders kunnen zich zondag 28 november rijk rekenen tijdens BruisssSint. Niet per se met grote cadeaus en veel snoepgoed, maar vooral met een overvloed aan activiteiten, een speurtocht en de mogelijkheid om de Sint te ontmoeten. Én heel veel Pieten. De helpers van de goedheiligman hoeven zich geen zorgen te maken: ook 29 winkeliers openen van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren. 

Bruisend Centrum Boxtel en Stapel op Sint besloten voor de activiteiten de handen ineen te slaan: elke open winkelzondag bedenkt centrumcoördinator Jordy van den Boer een nieuw thema. Deze keer, met het feest van pakjesavond voor de deur, is gekozen voor BruisssSint. 

Omdat de intocht én de weekendbezoeken aan het logeeradres van de Sint in kasteel Stapelen door de aangescherpte coronamaatregelen zijn afgelast, vonden Van den Boer en Wim Ketelaars van Stapel op Sint dat er een passend alternatief moest komen. ,,Als de kinderen niet naar de Sint kunnen komen, komt de Sint naar de kinderen”, aldus Ketelaars. 

En de organisatoren pakken flink uit. Zo is er een speurtocht door het centrum, waarbij kinderen stempels kunnen ophalen op tien verschillende locaties: op al die plekken zijn er ook activiteiten om ze helemaal in de sferen van het 5-decemberfeest te krijgen. Zo staat een ballonkunstenaar op de Markt, zijn er in de Stationsstraat buitenspelletjes en is er in de bibliotheek aan de Burgakker elk halfuur een poppenkastvoorstelling. Ook is er een fotopiet bij Bosch Wijnkopers aan de Breukelsestraat, staat er een DJ-Piet op het pleintje voor Bruna en staan er op meerdere plekken muziekpieten. Om nog maar niet te spreken van de mogelijkheid voor een ‘meet and greet’ met Sinterklaas in het gemeentehuis aan de Markt.

PAKJESHUIS KRUISSTRAAT

Wanneer de jeugd alle stempels heeft verzameld op een kaart (zie afbeelding), mogen zij een passend cadeautje ophalen in het pakjeshuis aan de Kruisstraat 6. Voor alle (groot)ouders: naast alle kinderfestiviteiten, zullen ook 29 centrumwinkeliers hun deuren openen.

Van den Boer kijkt uit naar een succesvolle activiteit met grote opkomst, die op een veilige manier kan plaatsvinden binnen alle geldende maatregelen. Zo verzoekt hij onder andere bezoekers het de ondernemers ‘niet lastig te maken’, door bijvoorbeeld gewoon een mondmasker te dragen wanneer dat gevraagd wordt. ,,We hebben de spreiding van de activiteiten zo groot mogelijk gemaakt, om het hele centrum erbij te betrekken en de bezoekers te verdelen. De coronaregels zijn voor iedereen lastig: voor de Sint, de ondernemers, voor iedereen. Maar het is hartstikke leuk dat we dit kunnen organiseren!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 1 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 20 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 23 uur geleden