De oude school aan het Ronduutje werd in november 2019 ontmanteld. Woonstichting Joost wil op die locatie twintig woningen laten bouwen. Volgens de begroting leverde de grondverkoop de gemeente 525.000 euro op. (Foto: Albert Stolwijk).
De oude school aan het Ronduutje werd in november 2019 ontmanteld. Woonstichting Joost wil op die locatie twintig woningen laten bouwen. Volgens de begroting leverde de grondverkoop de gemeente 525.000 euro op. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Gemeente gaat meer geld voor haar grond vragen

Algemeen Woningbouw Nieuws (c)

Jaarlijks ruim acht ton meer aan inkomsten uit grondverkopen. Dat is het doel van wethouder Wim van der Zanden (ruimtelijke ordening). De prijzen voor gemeentegrond gaan daarvoor omhoog.

De gemeente wil het vastgoedbedrijf op orde brengen en in het kader van de naderende bezuinigingen kan dat een flinke inkomstenbron voor Boxtel opleveren. Het college van B en W wil de prijzen meer ‘marktconform’ aanbieden aan geïnteresseerde partijen. 

Doordat de grond meer op zal leveren, kan Boxtel meer storten in de algemene reserve. Dat is ook nodig: het spaarpotje is de voorbije jaren flink geslonken. Eind 2019 had Boxtel nog een zorgwekkende 2,3 miljoen euro achter de hand en dat is onder de risicogrens van 3 miljoen. Boxtel moet voldoende bestand zijn om fikse tegenvallers op te kunnen vangen. Daarom werd begin dit jaar de schatkist opgehoogd naar 4,6 miljoen euro. 

De hoogte van de grondprijs is volgens wethouder Hans Heesen ook afhankelijk van de ‘maatschappelijk wenselijke ontwikkelingen’. Als iemand bijvoorbeeld sociale woningenbouw wil ontwikkelen op een stuk grond, kan er onderhandeld worden over de prijs. 

Hoe veel Boxtel vroeg en vraagt voor de grond, gaven B en W niet aan. 

OP DE FOTO: De school aan het Ronduutje werd eind 2019 afgebroken. Woonstichting Joost wil er twintig woningen laten bouwen. De grondverkoop leverde de gemeente 525.000 euro op. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 17 minuten geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 2 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 21 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 22 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00