PURPLE ROSES: NETWERK VOOR MIDDELBARE VROUWEN

Boxtel krijgt eigen Red Hat Society

© 2010 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Angelique Doevendans (rechts) en haar schoonzus Mieke van den Nosterum hebben het initiatief genomen voor de oprichting van een Boxtels chapter van de Red Hat Society, een netwerk voor flamboyante dames van middelbare leeftijd. (Foto: Peter de Koning).

DOOR HENK VAN WEERT

Leef je leven en vergeet je leeftijd. Onder dat motto wordt in Boxtel binnenkort het 93e Nederlandse chapter van de internationale Red Hat Society voor vrouwen van vijftig jaar en ouder opgericht. Purple Roses heet de plaatselijke afdeling. Tijdens een uitje naar Den Haag kwam Angelique Doevendans afgelopen Prinsjesdag met haar schoonzus Mieke van den Nosterum voor het eerst in aanraking de flamboyante vrouwennetwerk waarvan de leden allemaal getooid zijn met een rode hoed en paarse kleding.

Tijdens het dagje uit op Prinsjesdag (,,Mieke en ik hadden nog nooit de gouden koets in het echt gezien”) zagen de twee Boxtelse vrouwen op het NS-station in Tilburg al de eerste rode hoedjes. ,,’Goh, wat leuk: een groepje vriendinnen dat zich in dezelfde stijl uitdost tijdens een uitstapje’, dachten we in eerste instantie”, grinnikt Doevendans. Maar toen gaandeweg de reis naar de hofstad steeds meer in het paars gehulde dames in de trein stapten, begon ze zich samen met Van den Nosterum toch af te vragen wat die rode hoedjes betekenden. Tijdens het NOS Journaal werd een korte impressie van de aparte tribune langs de route van de koninklijke rijtour gefilmd: allemaal leden van de Red Hat Society.

IN STIJL

Terug in Boxtel verdiepte het tweetal zich in de achtergronden van het in 1998 in de Verenigde Staten opgerichte netwerk. Doevendans: ,,Het is een wereldwijde gemeenschap die vrouwen ondersteunt en stimuleert om in stijl plezier te maken en vriendschappen te sluiten. Dat kan door nieuwe dingen te ontdekken, persoonlijke mogelijkheden optimaal te benutten en gezond en actief te leven. Die uitgangspunten spreken ons aan en we zijn van mening dat zoiets ook in Boxtel van de grond moet komen.”

Dinsdag 11 januari staat de eerste bijeenkomst van het Boxtelse Red Hat-chapter gepland. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Angelique Doevendans via e-mail: purplerosesboxtel@hotmail.nl.

Het volledige artikel is te lezen in de papieren editie van Brabants Centrum van vandaag.30 december 2010

Print deze pagina

Terug