’Nog honderd jaar erbij graag!’

Eerste Kerstdag 1910 was nog maar drie minuten oud, toen in ’s-Hertogenbosch een meisje werd geboren. In dezelfde nacht werd haar moeder bediend door meneer pastoor omdat gevreesd werd dat zij de bevalling niet zou overleven. Toch kwam het goed, ook met de baby die slechts drie pond woog. ,,Ik ben dankbaar voor een heel mooi leven”, zegt zuster Gon Smits van de congregatie van Jezus Maria Jozef in woonzorgcentrum Molenweide. Lees het complete interview morgen in Brabants Centrum.

Woendag 29 december, 09.00 uur

Nieuwjaarsduik afgelast
De traditionele nieuwjaarsduik die zaterdag 1 januari om 12.00 uur zou worden gehouden in recreatieplas De Langspier is afgelast. Volgens buurtsportwerker Nicola van Spaendonk is het ijs op De Langspier meer dan tien centimeter dik. In overleg met de duikploeg is besloten het evenement te annuleren om deelnemers niet onnodig in gevaar te brengen.
Dinsdag 28 december, 11.00 uur

Rookschade door oververhitte pan
Een oververhitte pan op het fornuis zorgde vannacht voor rookschade in een woning aan de Sint-Willibrordstraat. Toen de brandweer met twee blusvoertuigen arriveerde, was een van de twee bewoners al met de ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht, zo meldde woordvoerder Theo Clijnk ter plaatse. Met een ventilator werd de rook uit de woning gedreven.
Zondag 26 december, 04.30 uur

Boxtel leegt vandaag geen gft-kliko's
Het extreme winterweer is er de oorzaak van dat de gemeente Boxtel vandaag geen vuilniswagens op pad stuurt om de groene kliko's te legen.
vrijdag 24 december, 10.30 uur

Fusie DELTA voorlopig van de baan
Welzijnsinstelling DELTA heeft geen overeenstemming bereikt met de gemeente Boxtel over de offerte voor haar dienstenpakket in 2011. Er is 300.000 euro meer nodig dan de 1,3 miljoen die het college van B. en W. beschikbaar stelt. De dienstverlening blijft na 1 januari in afgeslankte vorm overeind, meldt bestuursvoorzitter Frank Leermakers van DELTA. De voorgenomen fusie met de Tilburgse zusterorganisatie Twern gaat voorlopig niet door.
donderdag 23 december, 14.15 uur

Diny Smits overleden
In Liempde is dinsdag Diny Smits onverwacht overleden. De echtgenote van wijlen oud-burgemeester Piet (’Pa’) Smits van Liempde werd 87 jaar. Tijdens de bestuurdersperiode van haar man toonde mevrouw Smits zich zeer betrokken bij het wel en wee van de Liempdse samenleving. De begrafenis vindt dinsdag 28 december plaats in de parochiekerk van Sint-Jans Onthoofding in Liempde.
donderdag 23 december, 14.00 uur

Twee mille voor Salonta
De woensdag 22 december gehouden kerstmarkt van de Angelaschool in Boxtel heeft een bedrag van 2.000 euro opgeleverd. Het geld wordt na de kerstvakantie gedoneerd aan de Stichting Brabant-Bihor, die in het Roemeense Salonta onder meer schoolprojecten ondersteunt.
donderdag 23 december, 14.00 uur
30 december 2010

Print deze pagina

Terug