FREDERIEKE BONN OVER BENELUX NEXT TOPMODEL:

’Sterk in je schoenen staan,
essentieel in het modellenvak’

© 2010 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: ...FREDERIEKE BONN...

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Ze is twintig jaar en studeert Kunsten, Cultuur en Media aan de Universiteit van Groningen. 2010 was voor haar een bijzonder jaar: ze deed mee aan het televisieprogramma Benelux Next Topmodel. De Boxtelse Frederieke Bonn over de modellenwereld, haar studie en toekomstplannen. ,,Een combinatie van mode en mijn studie zou ideaal zijn.”

Haar deelname aan het populaire televisieprogramma was niet serieus bedoeld, een carrière als fotomodel heeft Frederieke nooit geambieerd. ,,Ik studeerde in Amsterdam, maar in februari stopte ik daarmee”, blikt de Boxtelse terug. ,,Ik verhuisde terug naar mijn ouderlijk huis in Boxtel en werkte in een supermarkt en de horeca. Op een dag kwam ik een oproep voor Benelux Next Topmodel tegen en besloot me op te geven. Ik had geen serieuze plannen om model te worden, maar het leek me leuk om mee te doen aan een televisieprogramma. Ik wilde weleens meemaken hoe een programma gemaakt wordt. Plus, ik had er nu de tijd en de kans voor, dus waarom niet?” Frederieke werd eerder al eens op straat aangesproken met de vraag of ze modellenwerk zou willen doen. ,,Het is mijn ambitie nooit geweest, maar nu ging het toch wel kriebelen.”

De Boxtelse schopte het ver in het programma, pas in aflevering zeven moest ze Benelux Next Topmodel verlaten. ,,Ik had dolgraag de finale willen bereiken”, zegt Frederieke eerlijk. ,,Maar misschien was het zo juist wel beter. Ik wilde graag in Groningen gaan studeren, dat was heel duidelijk mijn plan. Dat ik eruit moest had ik eigenlijk niet verwacht. De fotoshoot ging naar mijn idee best goed.”

Lees meer in de papieren editie van Brabants Centrum van vandaag.30 december 2010

Print deze pagina

Terug