FRANK VAN DER STRUIJK KRIJGT WAARDERING BIJ VITESSE

’Ik zit goed in mijn vel bij Hollywood
aan de Rijn’

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Frank van der Struijk geniet van de ambiance van het Gelredome, ook zonder toeschouwers een prachtige voetbalarena. Het uitschuifbare veld ligt op de dagen dat er niet gevoetbald wordt buiten het stadion. (Foto’s: Peter de Koning).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

Aan het eind van het vorige seizoen toen hij als huurling een aandeel had in het behoud van het eredivisieschap van het Tilburgse Willem II, had hij weinig trek om terug te keren bij zijn werkgever Vitesse in Arnhem. ,,Vitesse is een kille club, bovendien pruimen de supporters mij daar niet”, liet Frank van der Struijk (25) uit Lennisheuvel in mei weten. De voetbalwereld is echter zo veranderlijk als het weer, want een half jaar later voelt de verdediger zich onder de vleugels van de Spaanse trainer Albert Ferrer kiplekker in het mooie geel-zwarte shirt. ,,Tegenwoordig juichen de Vitesse-fans weer voor mij als mijn naam wordt omgeroepen.”

Bij zijn oude ’cluppie’ Willem II denken de fans nog wel eens met weemoed terug aan ’Struijk’. Een gedreven, snelle en ervaren verdediger met een goede pass in de benen en opbouwende kwaliteiten wordt momenteel node gemist bij de nummer laatst en zwakste ploeg van de eredivisie. De in Best woonachtige voetballer beleefde in de tweede helft van het vorige seizoen een prima periode in Tilburg die afgesloten werd met een 3-0 zege op eerstedivisionist Go Ahead Eagles in het beslissende promotie/degradatieduel.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: ,,Dit is de ruimte waar de trainer voor een thuiswedstrijd met behulp van een bord de tactische bespreking houdt”, vertelt Vitesse-verdediger Frank van der Struijk tijdens een rondleiding door het Gelredome.

Het door financiële problemen geteisterde Willem II handhaafde zich door de zege in de hoogste afdeling van het betaalde voetbal, wat veel emoties losmaakte bij de spelers van de tricolores, waaronder Van der Struijk. ,,Het doet best pijn als ik zie hoe het slecht het nu met de club gaat; zowel financieel als sportief zit de ploeg aan de grond. Vier punten uit negentien wedstrijden is wel heel erg weinig, maar alles zit ook tegen tijdens de wedstrijden. En als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, is het heel lastig om er uit te komen. Willem II is op dit moment absoluut niet te benijden, maar moet gewoon een keer winnen en daarna een reeks neerzetten, dan komt het misschien nog goed.”

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Frank van der Struijk showt in de thuishaven van het Arnhemse Vitesse, het Gelredome, het shirt van zijn club dat verloot wordt onder de lezers van Brabants Centrum.

De eerste wedstrijd na de winterstop voor Van der Struijk en Vitesse vindt plaats op zaterdag 22 januari tegen… Willem II in Tilburg. ,,Het blijft vreemd om te spelen tegen de club waar ik de hele jeugdopleiding heb doorlopen en zoveel jaren in het eerste heb gevoetbald , maar ik ben nu in Arnhemse dienst en zal mijn uiterste best doen om Vitesse aan de zege te helpen. Alle resterende wedstrijden mag Willem II winnen van mij, want ik ben ook supporter van de club.”

Het complete interview met Frank van der Struijk is te lezen in de extra dikke papieren kersteditie van Brabants Centrum.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Frank van der Struijk geeft tekst en uitleg, gezeten op zijn vaste stoel in de kleedkamer van Vitesse. ,,Ik zit de laatste tijd goed in mijn vel. Het is een prettig idee dat trainer Albert Ferrer het in mij ziet zitten.”

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Frank van der Struijk kan weer lachen. Onder de nieuwe Spaanse trainer Albert Ferrer is hij voorlopig verzekerd van een basisplaats in het hart van de Vitesse-defensie. ,,Mijn favoriete positie.”23 december 2010

Print deze pagina

Terug