Liempde overhandigt cheque Glazen Huis

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Prins Tuur en zijn gevolg staan voor het Glazen Huis in Eindhoven, klaar voor het aanbieden van de cheque. (Foto’s: Marc Cleutjens).

Met in hun kielzog meer dan 350 Liempdenaren hebben prins Tuur en adjudant Jan dinsdagavond 21 december een cheque ter waarde van bijna 32.000 euro afgeleverd bij het Glazen Huis in Eindhoven. ,,Liempde bedankt!”, zong de Markt nadat prins en adjudant een kort gesprekje hadden gevoerd met de deejays Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg.

In een lange colonne zette de Liempdse delegatie dinsdagavond over een spekgladde rijksweg A2 koers richting Eindhoven. Voorafgegaan door een auto met zwaailichten reden de vier bussen en tien taxibusjes als een lange stoet over de overvolle snelweg. Vanaf het Beursgebouw in Eindhoven ging de opmars voort, onder muzikale begeleiding van hofkapel De Kromploegers.

Op de Markt bleek het lastig om tot de deur van het Glazen Huis door te dringen. Een bezoek aan de deejays bleek sowieso onmogelijk, maar de regie van de 3FM-actie maakte ruimte in de uitzending. Iets na negen uur dinsdagavond beleefden Tuur en Jan hun finest moment en mochten ze live in de uitzending het geld aanbieden.

Daarbij werden twee Liempdse klompen aangeboden. ,,Als jullie die signeren, brengen die goud geld op”, sprak prins Tuur richting de deejays. Niet alleen de klompen worden geveild, ook op een weekendje weg in Liempde kan geboden worden via de website van Serious Request.

Brabants Centrum besteedt in de kerstkrant van donderdag 23 december uitgebreid aandacht aan het bezoek van prins Tuur en zijn gevolg aan het Glazen Huis.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Prins Tuur poseert met de cheque, adjudant Jan wordt geïnterviewd door Omroep Brabant.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Ondanks de glazen wand is er een warm contact tussen prins Tuur en adjudant en de drie deejays in het Glazen Huis. Liempde rocks!

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Heel herkenbaar in Eindhoven: oranje ballonnetjes. De Markt in Eindhoven is heel even van Liempde.22 december 2010

Print deze pagina

Terug