GROOTWINKELBEDRIJF VERRAST FAMILIE DEN OUDEN

C&A niet naar Markt in Boxtel

DOOR HENK VAN WEERT

Het bekende kledingconcern C&A opent geen filiaal in Boxtel. Vier jaar nadat de eerste contacten met C&A werden gelegd, heeft de directie van het grootwinkelbedrijf geheel onverwacht besloten af te zien van de komst naar de Markt. C&A wilde zich vestigen in het fraaie winkelpand van de familie Den Ouden, maar haakte deze week af.

Voortschrijdend inzicht heeft de directie van C&A doen besluiten om Boxtel links te laten liggen, zo vertelde makelaar Toin Saris van Saris & Partners deze week namens de ondernemersfamilie Den Ouden.

Vier jaar geleden liet C&A haar ogen vallen op het pand van Den Ouden, dat Saris omschrijft als een ’superlocatie’. ,,Het kledingconcern had grootse plannen, wilde een doorsteek maken naar een te bouwen parkeergarage onder de Mgr. Bekkersstraat en had ideeën over een andere inrichting van de Markt”, aldus de makelaar. Hij erkent dat die ideeën de nodige weerstand opriepen.

Zo was het rooien van twee bomen voor het beoogde C&A-pand onbespreekbaar en voelde Boxtel aanvankelijk niet voor het veranderen van de opstelling van de weekmarkt. ,,In het eerste jaar gold ook dat de familie Den Ouden niet stond te springen om te verkassen, maar allengs voelde men wel voor een verhuizing”, zegt Saris. De speciaalzaak op het gebied van woninginrichting had enkele alternatieve locaties op het oog, maar die waren ook nu nog niet concreet.

Lees meer in Brabants Centrum van 16 december.16 december 2010

Print deze pagina

Terug