CENTRUMSCHOLEN GAAN MEER SAMENWERKEN

Boxtel krijgt vijfde brede school

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Angelaschool aan de Baroniestraat. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

De Sint-Petrusschool aan de Burgakker en de Angelaschool aan de Baroniestraat onderzoeken of ze samen een brede school in het centrum van Boxtel kunnen oprichten. Niet alleen de besturen en directies van beide scholen werken aan het plan, ook de Stichting Brede Scholen Boxtel en het gemeentebestuur denken mee. Boxtel telt momenteel al vier brede scholen: in Selissenwal, Oost, Liempde en Lennisheuvel.

Met de oprichting van een vijfde brede school zou in elk geval een wens in vervulling gaan van algemeen directeur Peter Adriaans van schoolbestuur Sint-Christoffel. Adriaans, die binnenkort afscheid neemt, constateert deze week in Brabants Centrum dat te weinig kinderen van de Sint-Petrusschool en de Angelaschool meedoen aan de activiteiten van de vier bestaande brede scholen.

Opvallend is dat twee schoolbesturen zijn betrokken bij de verkenning. De Sint-Petrusschool valt onder de regie van Stichting Sint-Christoffel die acht scholen bestuurt, de Angelaschool heeft een eigen bestuur. Volgens algemeen directeur Adriaans van Sint-Christoffel hoeft dat geen belemmering te zijn; de directeuren zijn al in gesprek om de mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken.

In Brabants Centrum van 16 december een uitgebreid afscheidsinterview met Peter Adriaans en een artikel over de oprichting van een vijfde brede school.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Sint-Petrusschool aan de Burgakker. (Foto: Albert Stolwijk).16 december 2010

Print deze pagina

Terug