GROEN LICHT VOOR PLAN STEVEN VAN GROENINGEN

Banieren gaan wapperen in Boxtel

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Afbeelding van de drie banieren die tijdens festiviteiten en evenementen langs de cultuurhistorische as in Boxtel geplaatst worden. (Ontwerp: Steven van Groeningen).

DOOR MARC CLEUTJENS

Een onthulling met Kerstmis zit er niet meer in, maar Steven van Groeningen hoopt zo snel mogelijk de eerste banieren te onthullen waarmee de cultuurhistorische as wordt aangekleed. Het gemeentebestuur heeft de plannen van de Boxtelse ondernemer omarmd en groen licht gegeven voor de vervaardiging van een reeks vaandels die op feestdagen in het straatbeeld zullen verschijnen.

Van Groeningen had de eerste banieren het liefst tijdens de kerstkoopzondag aan het publiek gepresenteerd, maar de voorbereidingstijd was te kort om de vaandels al aan de masten te kunnen hangen. Tijdens het herfstfestijn lanceerde de ondernemer het idee om de cultuurhistorische as te verfraaien met banieren waarop historische Boxtelse taferelen en gebouwen staan afgebeeld.

Het idee was uitgewerkt met evenementenstichting Boxtel Vooruit en viel in goede aarde bij het gemeentebestuur, dat de voorbije jaren veel heeft ge´nvesteerd in de cultuurhistorische as tussen de Sint-Petruskerk en kasteel Stapelen. Een goed voorbeeld vormen de nostalgische straatnaambordjes en de zes gedenkstenen die op initiatief van pater Hans de Visser werden vervaardigd.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 16 december.16 december 2010

Print deze pagina

Terug