VRAAGPRIJS 1.050.000 EURO

Mannengasthuis Esch staat weer te koop

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van het Oude Mannengasthuis aan de Haarenseweg in Esch. (Foto: Albert Stolwijk).

Het Oude Mannengasthuis aan de Haarenseweg in Esch staat te koop voor het bedrag van 1.050.000 euro. Volgens de verkopende makelaar Gijs den Hollander van Den Hollander Vastgoed Wonen BV in Vught bestaat er veel belangstelling voor het rijksmonument. ,,Het is een ongelofelijk leuk en mooi huis, dat in uitmuntende staat verkeert.”

,,Het oude mannengasthuis is zeer recent grondig en deskundig gerestaureerd met behoud van de vele oorspronkelijke delen en details”, laat Den Hollander weten. ,,De huidige eigenaar, een vrouw, heeft een bouwvergunning gekregen voor het aanbouwen van een serre. Het oude mannengasthuis is prachtig gelegen aan de rand van Esch en ligt op een riant perceel met uitzicht over de Essche Stroom en de landerijen tussen Vught en Esch.”

Het Oude Mannengasthuis heeft een rijke historie. Het werd in 1492 gesticht, waarbij het doel was om een zestal mannen te huisvesten en te voeden. In 1803 werd het pand afgebroken en het huidige woonhuis gebouwd.

Ruim drie jaar geleden liet burgemeester Frans Ronnes van Haaren weten dat de gemeente het rijksmonument had verkocht voor 750.000 euro aan een particulier die het pand als woning ging gebruiken. Dat gebeurde nadat de gemeenteraad van Haaren akkoord was gegaan met het collegevoorstel om het Oude Mannengasthuis te verkopen. Daarnaast werd toen een motie aangenomen van het CDA waarin het college opgedragen werd de opbrengst volledig te bestemmen voor de ouderenzorg.9 december 2010

Print deze pagina

Terug