KERSTMARKT IN CONCORDIAPARK

’Op Liemt Gemunt, vliegwiel voor de dorpsgemeenschap’

DOOR MARC CLEUTJENS

Het liefst hadden de bedenkers van Op Liemt Gemunt zaterdag 11 december in de finale van de Brabantse Dorpenderby in Esbeek gestaan. De opzienbarende spaaractie die precies een jaar geleden van start ging, is immers bij uitstek een bijdrage aan de leefbaarheid van Liempde gebleken. Als het Concordiapark zich morgenavond vult en liefst 15.000 euro kan worden uitgereikt aan het plaatselijk verenigingsleven, lijkt andermaal bewezen dat Op Liemt Gemunt de dorpsgemeenschap in beweging brengt.

Voorzitter Michaél Michiels van de Ondernemersvereniging Liempde (OVL) had een jaar geleden nauwelijks kunnen bevroeden dat de spaaractie voor het verenigingsleven zo’n hoge vlucht zou kunnen nemen. Het principe van de actie is even simpel als doeltreffend: klanten die kopen bij aangesloten winkeliers in Liempde, krijgen muntjes die ze in kokers van hun favoriete vereniging kunnen stoppen. Ieder muntje vertegenwoordigt een waarde van 12 eurocent. ,,Dat lijkt kinderspel, maar als je na zes maanden zo maar even 700 euro in de schoot geworpen krijgt, is dat toch mooi meegenomen”, zegt Michiels.

Nadat eerder dit jaar de eerste ronde van Op Liemt werd afgerond en 17.000 euro aan de deelnemende verenigingen kon worden overhandigd, liggen nu de cheques klaar voor de tweede ronde. ,,Vrijdagavond reiken we 15.000 euro uit, dus een optelsom leert dat met Op Liemt Gemunt 32.000 euro ten goede komt aan het verenigingsleven. De spaaractie is daarmee echt een vliegwiel voor de dorpsgemeenschap gebleken”, vindt Michiels. Dat nu een lager bedrag wordt uitgekeerd heeft alles te maken met de zomerdip. ,,Ook de kerstdagen vallen nu buiten de actie, waardoor minder muntjes zijn ingeleverd.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 9 december.9 december 2010

Print deze pagina

Terug