GOEDHEILIGMAN LOGEERT IN SINT-JOZEF

Slaapkamer Sint in trek bij Essche jeugd

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Essche jeugd neemt het ervan in de slaapkamer van Sinterklaas in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Esch. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

Sinterklaas logeert ook dit jaar in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Esch. Sinds vorige week maandag 22 november bezochten al honderden kinderen de door medewerkers van Sint-Jozef en leden van het plaatselijke Sinterklaascomité prachtig versierde werk- en slaapkamer van de goedheiligman.

Naast de deur van het tijdelijke vertrek van Sinterklaas staat het echt op een klein naamplaatje: ’slaap- en werkkamer Sint-Nicolaas’. In het logeerverblijf van de Sint is het dezer dagen goed toeven. Kinderen kunnen hier nog tot en met morgen, vrijdag 3 december, terecht tussen 15.15 en 16.30 uur om een kijkje te nemen. ,,En daar is de afgelopen dagen heel veel gebruik van gemaakt, vertelt Mieke van Schijndel, die als activiteitenbegeleidster werkzaam is bij Sint-Jozef.

Van Schijndel: ,,Sinds vorige week maandag zijn hier al honderden kinderen geweest, waaronder peuters en kleuters en complete groepen leerlingen van de Sint-Willibrordusschool. Ook bewoners van Cello hebben de slaapkamer van Sinterklaas met een bezoek vereerd. Kinderen kunnen hier ook een tekening, briefje of verlanglijstje posten in de grote brievenbus voor de deur. Niet alleen de jeugd, maar ook volwassenen komen hier graag even binnenwippen.”

In de kamer van Sinterklaas is van alles te zien, van prachtige tekeningen die de goedheiligman ontving tijdens zijn intocht in Esch tot cadeaus die boven het bed hangen en foto’s van zwarte pieten en zelfs een krans die gemaakt is van pepernoten. Op het bureau van Sinterklaas zijn op het computerscherm bovendien talrijke foto’s te zien van de dag waarop de kindervriend aankwam in Esch.

Van Schijndel: ,,Er zijn best veel kinderen die elke dag wel een keer langskomen, ze vinden het heel leuk om even op het bed van Sinterklaas te zitten en een beetje rond te neuzen. En als ze geluk hebben zien ze de Sint ook nog even.”2 december 2010

Print deze pagina

Terug