TWEE BEKERS VOOR BOXTELSE SCHOLIEREN

Angelaschool schittert in First
Lego League

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De robot van team 2 van de Angelaschool is op weg naar de eindzege. (Foto: Marc Cleutjens).

DOOR MARC CLEUTJENS

De twee teams van de Angelaschool hebben zaterdag 27 november tijdens de Brabantse finale van de First Lego League grote indruk gemaakt. In een ijzersterk deelnemersveld, met tegenstanders van onder meer gymnasium Beekvliet uit Sint-Michielsgestel en het ROC Eindhoven, won het eerste team de tweede prijs in de robotontwerpwedstrijd. De robot van team 2 was de beste op de wedstrijdtafel.

Met een swingende polonaise hebben de leerlingen uit beide groepen 8 van de Angelaschool zaterdag afscheid genomen van de First Lego League. Ondanks de puike prestaties tijdens de Brabantse finale, pakten de scholieren net te weinig punten om door te stoten naar de volgende ronde in Kerkrade. Op de valreep bleken drie andere scholen bij de jurybeoordeling net iets meer punten te hebben gescoord.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Spanning op de gezichten, kort voor de start van de robotrace... (Foto: Marc Cleutjens).

Bijna dertig basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs namen op de Fontys-campus in Tilburg deel aan de Brabantse finale van de First Lego League. De internationale wedstrijd wordt gecoördineerd vanuit de Verenigde Staten waar volgend jaar gestreden wordt om de wereldtitel. De winnaar van het Nederlands Lego-kampioenschap plaatst zich voor de Benelux-finale en kan daarin een ticket verdienen voor de Europese eindstrijd in Istanbul.

De leerlingen van de Angelaschool hoeven de koffers niet te pakken. Maar met de leerkrachten Gerrit de Jong en Abel Adams kunnen de twee Boxtelse teams trots zijn op de prestatie die in Tilburg is neergezet. Niet alleen hebben de scholieren aangetoond een meester te zijn in de techniek van Lego, ook hebben ze laten zien heel goed te kunnen samenwerken en oplossingen te verzinnen voor complexe problemen.

Lees meer in Brabants Centrum van 2 december.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De jury van de First Lego league beoordeelt de robot en de oplossingen van de Angelaschool. (Foto: Marc Cleutjens).2 december 2010

Print deze pagina

Terug