VERKEERSHINDER OP NOORD/ZUID-AS

Bomen sneuvelen voor reconstructie Bosscheweg

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De bomen langs de Bosscheweg maken plaats voor een breder wegtracé, dat na de winter wordt aangelegd tussen de rotonde Munsel en de Dommel. (Foto's: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel is donderdag 2 december gestart met het rooien van een aantal bomen langs de Bosscheweg. Net als de werkzaamheden in het weiland aan de Dommel heeft de houtkap alles te maken met de reconstructie van de Bosscheweg, die na de winter van start gaat en ongeveer een jaar gaat duren.

Meteen na afloop van de ochtendspits ging de zaag in de bomen die zo markant zijn voor het groene karakter van de Bosscheweg. Maar volgens een woordvoerder van de gemeente is het kappen van de bomen onontkoombaar om de reconstructie in 2011 alle ruimte te geven. Niet alleen gaat de Bosscheweg tussen de rotonde Munsel en de Dommel op de schop, ook worden vrijliggende fietspaden aangelegd.

© 2010- Brabants Centrum

Na de winter zal de reconstructie van de Bosscheweg van start gaan. Een ingrijpende operatie die ongeveer twaalf maanden zal duren. Het noordelijke deel van de noord/zuid-as zal permanent voor de helft gestremd zijn; alleen verkeer richting ’s-Hertogenbosch kan de Bosscheweg – met hindernissen – blijven gebruiken. Ook hulpdiensten kunnen de Bosscheweg blijven gebruiken. ,,Verkeer in zuidelijke richting wordt vanaf de rijksweg A2 naar afrit 26 onder Liempde gestuurd”, aldus de woordvoerder.

De grootste klus van de reconstructie vormt de bouw van een nieuwe brug over de Dommel.

© 2010- Brabants Centrum2 december 2010

Print deze pagina

Terug