LEERLINGEN BASISSCHOOL ONTWERPEN ZITMEUBEL

Lekker rusten op Gemonds buurtbankje

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Jan Pommer (midden) van Sint-Michielsgestel onthulde vorige week samen met leerlingen van de Sint-Lambertusschool een kleurrijk buurtbankje bij de kiosk in Gemonde. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

Het terrein rond de onlangs gerenoveerde kiosk in Gemonde is donderdag 25 november opgefleurd met een kleurrijk bankje. Burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel onthulde de nieuwe voorziening onder toeziend oog van veel buurtbewoners met leerlingen van de Sint-Lambertusschool.

Woningcorporatie Huis & Erf heeft in totaal zes kleurrijke mozaïek-buurtbankjes geplaatst in verschillende wijken van de gemeente Sint-Michielsgestel, waaronder Gemonde. ,,Wij willen door het plaatsen van de buurtbankjes stimuleren dat de mensen in de buurt elkaar meer kunnen ontmoeten”, liet directeur André Phiferons van de woningcorporatie weten.

De zes locaties zijn aan elkaar verbonden door een buurtbankjesfietsroute, die behalve door de gemeente Sint-Michielsgestel ook door de gemeente Schijndel voert. De bankjes, die in Tilburg vervaardigd zijn, hebben elk een eigen thema en zijn ontworpen door kinderen en buurtbewoners uit de verschillende wijken.

VRIENDSCHAP
De jeugd van de Sint-Lambertusschool in Gemonde ontwierp een bankje met als thema vriendschap. Leerlingen van de groepen 7 en 8 liepen donderdagmiddag van de school naar de kiosk, waar speciaal voor de gelegenheid partytenten stonden opgesteld en veel buurtbewoners en fietsers zich hadden verzameld voor de onthulling. De leden van de Gimmese Kapel, die zich opgesteld hadden in de kiosk, zorgden voor de muzikale opluistering, terwijl de bezoekers zich konden opwarmen bij enkele vuurkorven.

Nadat burgemeester Pommer en de leerlingen van de Sint-Lambertusschool het bankje hadden onthuld, werd het resultaat voor iedereen zichtbaar: een kleurrijk grotendeels in oranje uitgevoerd bankje met verschillende tekeningen van de leerlingen, waaronder een olifant, een vlinder, een vis en een hart.

Het terrein rondom de kiosk moet nog worden aangepakt, maar met de plaatsing van het buurtbankje is de eerste stap gezet, dit tot tevredenheid van de buurtbewoners. ,,Het is een mooi bankje en het zit nog prima ook”, liet een van de aanwezigen weten. ,,Vroeger was de kiosk en het terrein eromheen niet bepaald een aantrekkelijke plek omdat er nooit iets aan gedaan werd. Nu begint het écht ergens op te lijken.”2 december 2010

Print deze pagina

Terug