TRAKTATIE VOOR BERBERAPEN IN DIERENRIJK

Ook apen vieren pakjesavond…

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het uitdelen kan beginnen! Zwarte pieten gooien de pakjes voor de apen richting hun wooneiland. (Foto's: Peter de Koning).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Dat apen gek zijn op bananen is bij iedereen wel bekend. Maar dat ze ook graag boterhammen met pindakaas en appelstroop lusten werd woensdag 1 december duidelijk in Dierenrijk te Nuenen. De berberapen werden getrakteerd op allerlei lekkernijen door leerlingen van de Molenwijkschool uit Boxtel die netjes werden ingepakt in een Sinterklaaspapiertje.

De berberapen zaten wel even raar te kijken toen er ineens grote pakketten op hun wooneiland werden gegooid. Hoewel de meeste dieren een eigen plekje opzochten met hun pakje, kropen deze drie apen gezellig bij elkaar om de verrassingen te bekijken én te proeven. Het pakpapier werd er door de meeste apen snel afgescheurd, terwijl de andere dieren het papier netjes bij de plakbandjes losmaakten.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De berberapen pakken nieuwsgierig hun cadeautjes uit en eten smakelijk van het brood, fruit en groente.

,,Het zijn net mensen”, vonden de kleuters van de Molenwijkschool. ,,Het is leuk voor ze dat ze nu ook pakjesavond kunnen vieren.” Dat de berberapen blij waren met hun cadeau was duidelijk te zien: na een kwartiertje was er van de pakjes weinig meer over en zaten de dieren lekker te smikkelen van hun boterhammen, meloen, appel, sla en pinda’s.

In de papieren editie van Brabants Centrum: ’Brood met appelstroop voor berberapen’.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Genieten van een watermeloen uit een Sinterklaaspakket…2 december 2010

Print deze pagina

Terug