ALMA MANDIGERS WINT WNF-AWARD MET GIRAFFENFOTO

Vredig familiediner in Beekse Bergen

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: … ALMA MANDIGERS …

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

De Boxtelse Alma Mandigers (16) heeft zondag de WNF-Photo Award 2010 gewonnen met haar foto van vier giraffen in Safaripark Beekse Bergen. Deze natuurfotowedstrijd wordt jaarlijkse georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds voor jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Uit welgeteld 9.779 inzendingen werd de foto van Alma door de jury unaniem als beste beoordeeld.

Alma studeert voor dierenverzorger en fotografie is – naast dieren – haar grote hobby. ,,Ik hoop er ooit mijn beroep van te kunnen maken. Een baan waarin ik mijn liefde voor dieren en fotografie kan combineren zou het allermooiste zijn”, zegt de Boxtelse. ,,Het winnen van deze wedstrijd is een mooi begin om dat te bereiken.”

De zestienjarige studente maakte de foto tijdens een bezoek aan de Beekse Bergen. De giraffen waren net gevoerd en stonden in het zonnetje heerlijk te eten. ,,In de auto naar huis bekijk ik altijd mijn foto’s en ik zag wel dat deze erg mooi was”, blikt Alma terug. ,,Ik wilde de foto eigenlijk niet insturen want ik dacht dat ik toch niks zou winnen. Na aandringen van mijn zusje heb ik het toch gedaan.” Lachend: ,,De hoofdprijs heb ik dus eigenlijk aan haar te danken.”

De vijfkoppige jury koos unaniem voor de foto van Alma. ,,Ze vonden het vooral leuk dat de foto in een Nederlands safaripark is gemaakt. Het is dus helemaal niet nodig om naar Afrika te gaan voor een mooie dierenfoto, die kunnen ook gewoon in Nederland gemaakt worden”, zegt de Boxtelse stellig. De jury stelde in haar rapport dat de foto een ware blikvanger is en dat de compositie een vredig familiediner laat zien.

GELUK
De prijsuitreiking vond zondag plaats in Het Museon in Den Haag. Uit de bijna tienduizend inzendingen waren er veertig gekozen die tot en met 6 maart te bewonderen zijn in Het Museon. Naast de prijs, bestaande uit een beker, een fotocamera en een fotoprinter, mag Alma volgend jaar plaatsnemen in de jury van de WNF-Photo Award. ,,Hartstikke leuk”, vindt de Boxtelse.

De komende tijd blijft ze zich bezighouden met fotografie, waarbij ze zich vooral richt op het maken van opnamen van dieren. ,,Met name mijn cavia’s zijn een geliefd onderwerp”, vertelt de Boxtelse enthousiast. ,,Ook ga ik soms een stukje wandelen om foto’s te maken van de natuur. Dat ik heb gewonnen is echt een grote verrassing. Ik vind zelf eigenlijk dat ik gewoon geluk heb dat ik op het juiste moment een foto maak. Maar ik denk dat ik er ook wel feeling voor heb, want ik weet de goede momenten wel uit te kiezen. En dat vergt soms heel veel geduld.”

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Met deze foto van etende giraffen in Safaripark Beekse Bergen won de Boxtelse Alma Mandigers de WNF-Photo Award 2010.2 december 2010

Print deze pagina

Terug