’GEEN GEDWONGEN ONTSLAGEN’

WSD bezuinigt 3 miljoen

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het Boxtelse bedrijf Inteco biedt momenteel werk aan zeven WSD’ers. Assistent-bedrijfsleider Jan van Oirschot van Inteco (links) begeleidt Henk van Gestel en Leon van Alebeek bij de productie van systeemplafonds. (Foto: Albert Stolwijk)

De WSD-Groep heeft last van de economische crisis en de bezuinigingsmaatregelen van het kabinet-Rutte. Het werkvoorzieningschap ziet zich genoodzaakt in 2011 een bedrag van 3 miljoen euro te bezuinigen. Volgens algemeen directeur Jan Simons kan die operatie niet zonder het schrappen van personeel, hoewel er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

De WSD-Groep beleefde de voorbije jaren een forse groei en biedt momenteel werk aan 2.200 mensen die vallen binnen de sociale werkvoorziening. Het werkvoorzieningschap is daarmee veruit de grootste werkgever in de regio. Om al die mensen in en rondom Boxtel aan het werk te houden, beschikt de WSD-Groep over 250 professionals. ,,Natuurlijk doet het heel erg pijn om te bezuinigen als je uit een periode van groei komt”, zegt Simons vandaag in Brabants Centrum.

Ondanks de ontslagen die de komende jaren geleidelijk zullen vallen, denkt de WSD-Groep de klappen op te kunnen vangen. ,,In het verleden hebben we rekening gehouden met minder gunstige economische omstandigheden”, stelt bestuursvoorzitter Willie van de Langenberg. ,,We zijn spaarzaam geweest en hebben een weerstandsreserve opgebouwd om de tegenvallers op te kunnen vangen.” Volgens Van de Langenberg gaat het bedrijf in de periode 2011 en 2012 een ’serieuze poging’ doen de besparing te realiseren.

De WSD-Groep wil onder meer 1 miljoen euro verdienen door meer omzet te genereren. Een belangrijke taak is hier weggelegd voor de elf gemeenten waarvoor het Boxtelse SW-bedrijf als een soort verlengstuk optreedt. ,,Gemeenten kunnen best een stapje extra zetten voor de WSD en ook bedrijven en door gemeenten gesubsidieerde organisaties aanmoedigen vaker naar dit bedrijf te gaan.” In Brabants Centrum van 25 november: ’WSD en gemeenten hebben elkaar keihard nodig’.25 november 2010

Print deze pagina

Terug