NIEUWE FEESTVERLICHTING IN HARTJE BOXTEL

’Winkelen in Boxtel, helemaal niet gek’

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Ook in de Croonpassage is deze week de vernieuwde kerstverlichting opgehangen. De energiezuinige led-lampjes zijn aangesloten op de straatverlichting. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

Trots als een pauw is Jan van Vroenhoven. De voorzitter van de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) geniet van de grote belangstelling voor de actie die de winkeliers in hartje Boxtel vorige week hebben gelanceerd. Ook de installatie van de vernieuwde feestverlichting is reden om te juichen, zegt Van Vroenhoven. ,,Boxtel heeft veel te bieden, veel meer dan menigeen denkt.”

De voorzitter van de OCB, die eerder dit jaar Arjen Witteveen opvolgde, heeft zaterdagmiddag een uitgebreide ronde door het centrum van Boxtel gemaakt. En hij zag met eigen ogen dat er veel geshopt werd en dat veel mensen op pad waren met de formulieren van de winkeliersactie. ,,En heb je die prijzen gezien? Echt geweldig wat de winkeliers in de etalage van De Croon hebben gezet. Daar staat zo voor 4.000 euro aan prijzen. Als je dat ziet, dan wil je meedoen.”

Het enthousiasme waarmee drie (vrouwelijke) ondernemers onder aanvoering van optometrist Sybilla Buisman de schouders hebben gezet onder de actie, is volgens Van Vroenhoven het bewijs dat het helemaal niet zo slecht is gesteld met Boxtel. ,,We beseffen nog steeds te weinig dat het winkelhart veel te bieden heeft. Natuurlijk kun je hier goed boodschappen doen, maar winkelen is hier ook helemaal niet gek.”

Sinds de OCB-voorzitter met burgemeester Frank van Beers door het centrum heeft gewandeld, is hij gecharmeerd van het Breukelsplein als (gratis) parkeerterrein. ,,Het Breukelsplein kan moeiteloos gebruikt worden, er zijn wel tweehonderd parkeerplaatsen. Wie daar parkeert, kan meteen gaan winkelen in de Breukelsestraat en zo via de Stationsstraat naar de Rechterstraat, de Markt en de Croonpassage.”

Deze week is met enige vertraging een begin gemaakt met de installatie van de feestverlichting. Een plan om nieuwe feestverlichting aan te schaffen, is eerder dit jaar om financiële redenen gestrand. ,,De keuze is gevallen op het vernieuwen van de bestaande verlichtingsarmaturen”, vertelt Van Vroenhoven. De OCB-voorzitter legt uit dat ook gekozen is voor energiezuinige led-lampjes.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Voorzitter Jan van Vroenhoven van de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) geniet van de grote belangstelling voor de actie die de winkeliers hebben gelanceerd. (Foto: Albert Stolwijk).25 november 2010

Print deze pagina

Terug