NU OOK JONGENSCLUB OP BREDE SCHOOL SELISSEN

Razende Reporters op het nieuwspad

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Filiaalleidster Renate Koning van warenhuis Marskramer geeft antwoord op de vragen van de Razende Reporters. Van links naar rechts Dries, Anwar, Kerim, Salim en Kevin, met daarachter directeur Stephan van de Vries van de Prinses Amaliaschool. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

De meiden hebben de Boekensalon, een leesclub die elke twee weken in brede school Selissenwal samenkomt om te lezen. De jongens verzamelen zich sinds deze week ook; ze hebben ook een club opgericht: De Razende Reporters. Ze gaan niet alleen een eigen krant maken, maar ook stukjes schrijven voor de nieuwe wijkkrant én natuurlijk voor Brabants Centrum.

Na leescafé De Letterknetter in brede school De Wilgenbroek in Boxtel-Oost kreeg het project aan het begin van dit schooljaar een passend vervolg in de wijk Selissenwal. Stephan van de Vries, directeur van de Prinses Amaliaschool, nam het initiatief voor een leesclub voor meiden en jongens, samen met Ghislaine de Brouwer van de brede school. De Boekensalon bestaat al een paar weken, sinds maandag gaan De Razende Reporters het nieuwspad op.

De eerste bijeenkomst van De Razende Reporters voltrok zich geheel in stijl. Na de officiële opening met kinderchampagne, luisterden de vijftien jongens uit de groepen 6, 7 en 8 van de Prinses Amaliaschool en de Molenwijkschool naar een presentatie van de hoofdredacteur van Brabants Centrum. Die had allerlei attributen meegenomen die een journalist zoal bij zich heeft, zoals een pen, een schrijfblok, een agenda, een mobieltje, een brandweerpieper, een perskaart en natuurlijk een reflecterend hesje met opdruk ’PERS’, onmisbaar bij rampen en incidenten.

En daarna moest gewerkt worden. Stukjes schrijven dus over de opening van De Razende Reporters. Een groepje jongens ging direct op jacht naar het nieuws en koos voor een reportage bij het onlangs geopende filiaal van warenhuis Marskramer aan de Van Beekstraat. Dries, Anwar, Kerim, Salim en Kevin stelden - gehuld in stoere hesjes - een heleboel vragen aan filiaalleidster Renate, die werd verrast door zoveel nieuwsgierige reporters in haar winkel.25 november 2010

Print deze pagina

Terug