Boxtel neemt afscheid van De Kleine Aarde

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De bolwoning is het eerste ecologische monument in Nederland. Sinds zondag ligt er een gedenksteen voor de deur, die de voetafdrukken van 1972 en 2010 laat zien. (Foto's: Marc Cleutjens).

DOOR MARC CLEUTJENS

Enkele honderden bezoekers hebben zondag 28 november een bezoek gebracht aan de slotmanifestatie van De Kleine Aarde. Het centrum voor een duurzame leefstijl houdt na 38 jaar op te bestaan. Het afscheid werd ingekleurd met de onthulling van drie symbolische voetafdrukken bij de bolwoning en een fakkeltocht naar duurzame woonwijk Zonnegolven.

De Kleine Aarde beleeft na het stopzetten van subsidies van onder meer de Nationale Postcodeloterij moeilijke tijden. Enkele weken geleden werd bekend dat de stichting op 1 januari 2011 stopt. Alle medewerkers worden ontslagen, inclusief directeur Martijn Messing. Het Bewaarde Land en de Duurzame Waardekaart, twee levensvatbare projecten, gaan op eigen benen verder.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Honderden bezoekers bezochten de slotmanifestatie van De Kleine Aarde. Op het terras van het ecocafé werd warme chocomel geserveerd.

De symbolische voetafdrukken bij de bolwoning werden gelegd door de dochters Liselot en Carolien van oprichter Sietz Leeflang, die zelf verstek liet gaan bij de slotmanifestatie. De fakkeltocht trok zo’n honderd belangstellenden, die het heilig vuur van De Kleine Aarde overdroegen aan de jeugd van Zonnegolven. Eelke Houterman (11) nam de eerste fakkel en een oorkonde in ontvangst.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 2 december.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Kleine Aarde-boegbeeld Jan Juffermans ontsteekt de eerste fakkel voor de ’Walk of Change’ van de bolwoning naar de speeltuin in de duurzame woonwijk Zonnegolven.25 november 2010

Print deze pagina

Terug