CABARETIER ROUÉ VERVEER IN PODIUM BOXTEL

’Mijn leven is niet zo bijzonder’

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Cabaretier Roué Verveer speelt donderdag 2 december zijn voorstelling Mans Genoeg in Podium Boxtel.(Foto: PUURee Management & Organisatie).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Cabaretier Roué Verveer treedt donderdag 2 december op in Podium Boxtel. Met zijn voorstelling Mans Genoeg toert Verveer al sinds 2009 langs verschillende Nederlandse theaters en hij heeft elke avond de lachers op zijn hand. De voorstelling werd zelfs genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop.

Tijdens de Uitmarkt in 2002 debuteerde Verveer met zijn theatershow Uit het Niets, een jaar later gevolgd door de avondvullende show Eigen Vermogen. De voorstelling Met andere Woorden was een hommage aan zijn overleden vader en Verveer nam hierin geen blad voor de mond. Door critici wordt deze show gezien als zijn doorbraak als cabaretier. De daaropvolgende voorstelling heette Voorwaardelijk Vrij en hiermee trok hij twee jaar lang langs de diverse theaters.

En nu is Verveer weer terug met de voorstelling Mans Genoeg. ,,De titel zegt het al: het gaat over mannen”, zegt de cabaretier lachend. ,,Ik ging me op een gegeven moment afvragen wanneer iemand een echte man is. De ene keer hoor je dat mannen niet mogen huilen en later weer dat het soms wel mag. In die zoektocht naar de echte man, ontdekte ik dat dat eigenlijk door vrouwen bepaald wordt. Als een vrouw wil dat mannen een baard laten staan omdat dat sexy is, doen ze dat. Een man gedraagt zich zoals zijn vrouw dat wil. Ik vind het best schokkend dat ik daar na 37 jaar pas achter kom.”

Volgens Verveer baseert hij zijn voorstellingen op zijn eigen leven. ,,Ik vertel graag over mijn eigen leven, want dat kan ik het beste en makkelijkste beschrijven.” Dat maakt dat zijn shows erg persoonlijk zijn en dichtbij hem staan. ,,Ik vind het fijn om herkenning op te roepen bij mensen. En het valt me op dat veel mensen zich kunnen identificeren met gebeurtenissen in mijn leven. Dus zo bijzonder is mijn leventje niet.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 18 november.18 november 2010

Print deze pagina

Terug